SuomiFutis.com

Lukas Hradeckýsta Vuoden urheilija! - Markku Kanerva teki historiallisen tempun Urheilugaalassa

SuomiFutis.com - logo SuomiFutis.com 14/01/2021 21:22:23 Toimitus
© Tiedotekuva

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecký valittiin torstaina Urheilugaalassa Vuoden urheilijaksi.

Hradecký, 31, on jo monen vuoden ajan ollut miesten A-maajoukkueen kiistaton ykköstorjuja, ja hän on noussut pelipaikkansa arvostetuimpien edustajien joukkoon myös maailmalla ja etenkin Bundesliigassa.

- Isot, isot kiitokset!

- Joku vinkkas mulle, että taidan olla ensimmäisiä, ellen ensimmäinen ulkomaalaistaustainen ja ulkomailla syntynyt Vuoden urheilija, mikä nostaa tätä vielä erityisemmäksi, sanoi Hradecký palkintopuheessaan.

- Vaikka ne juuret on ehkä jossain muualla, niin puu - vaikka tämä vähän laholatvainen onkin - on kasvanut Turussa ja Runosmäessä, joten kiitos sille kannustavaiselle ja opettavaiselle ympäristölle.

- En malta odottaa, miten tarina tulee jatkumaan vuonna 2021.

Jalkapallo huomioitiin gaalassa myös Vuoden valmentajaa valitessa, sillä valinta osui kolmatta kertaa peräkkäin Markku Kanervaan, joka kävi aiemmin noutamassa myös Vuoden joukkueen palkinnon miesten maajoukkueen puolesta.

Kanerva, 56, on Urheilugaalan historian ensimmäinen, joka on yltänyt kolmeen peräkkäiseen voittoon, kaikki palkintoluokat huomioiden. Yhteensä hänet on valittu Vuoden valmentajaksi neljästi.

- Se on nyt aito hattutemppu sitten. Kolmas peräkkäinen, neljäs kaiken kaikkiaan. Ihan uskomatonta, kommentoi Kanerva.

- Mä en ois tätä pokkaamassa tässä ilman loistavaa joukkuetta, pelaajia, taustatiimiä. Ilman niitä tätä menestystä ja tunnustusta ei ois mullekaan tullut.

- Se on hienoa, että tämän valinnan kautta mun mielestä tämä on tunnustus myös suomalaiselle jalkapallolle. Me tehdään hyviä asioita ja aika poikkeusoloissa ollaan edetty tässä. Parhaamme tehdään ja jatketaan hyvää työtä.

Lue myös: Huuhkajat valittiin Vuoden joukkueeksi Urheilugaalassa - "Uskon, että koko joukkue arvostaa tätä tunnustusta todella paljon"

14. tammikuuta 2021 23:22:23 Categories: SuomiFutis.com

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.