SuomiKiekko.com

Tässäkö jo ratkaisu? HIFK:n käynnistämä jättiareenahanke nytkähti merkittävästi eteepäin!

SuomiKiekko.com - logo SuomiKiekko.com 14/01/2021 19:05:05 Toimitus
© Taneli Niinimäki

Garden Helsinki-hanke sai torstaina merkittävän osavoiton, kun Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi Museoviraston tekemän valituksen Gardenia koskevasta asemakaavan muutoksesta.

Muutos mahdollistaa pitkään suunnitellun monitoimiareenan rakentamisen nykyisen Helsingin Jäähallin alueelle Olympiastadionin läheisyyteen. Lisäksi muutoksen myötä mahdollista on myös urheilu-, liikunta- ja vapaa-ajan tilojen, toimitilojen, palvelutilojen sekä asuntojen ja majoitustilojen rakentaminen.

Hallinto-oikeus toteaa päätöksessään, että uudisrakentamisen soveltuminen kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen ympäristöön, sekä suojellun jäähallirakennuksen välittömään läheisyyteen on otettu huomioon lukuisin yksityiskohtaisin arkkitehtuuria ja rakennuksen ulkoasua koskevin kaavamääräyksin.

Täysin varmaa hankkeen käynnistyminen ei kuitenkaan ole, sillä hallinto-oikeuden päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mikäli korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Garden Helsinki on alkujaan HIFK:n käynnistämä, yksityisellä rahoituksella toteutettavaksi suunniteltu kiinteistökehityshanke. Kiinteistöön suunnitellaan hankkeen nettisivujen mukaan maailman moderneinta tapahtuma-areenaa, joka palvelee taiteiden ja urheilun ystäviä ympäri vuoden.

Hankkeen valmistuttua Garden Helsinki kertoo sen tuottavan verotuloja vuosittain kaupungille noin yhdeksän miljoonaa ja valtiolle 44 miljoonaa euroa.

The post Tässäkö jo ratkaisu? HIFK:n käynnistämä jättiareenahanke nytkähti merkittävästi eteepäin! appeared first on SuomiKiekko.

Lue myös: IL: Liigan pistepörssikuningas haluaa pois - "Odotan oikeaa tilaisuutta"

14. tammikuuta 2021 21:05:05 Categories: SuomiKiekko.com

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.