Valioliiga

Liverpool voitti Leicesterin näytöstyyliin - siipirikkoisuus ei hallitsevaa mestaria hidastanut

Valioliiga - logo Valioliiga 22/11/2020 22:09:29 Toimitus
© Tiedotekuva

Usean avainpelaajan poissaoloista kärsinyt Liverpool voitti Leicesterin sunnuntaina Valioliigassa 3-0.

Ensimmäinen vartti oli Leicesterin osalta pelkkää sinnittelyä. Liverpool painoi päälle ja vieraiden maalivahti Kasper Schmeichel sai olla alusta asti valppaana hereillä.

Liverpool siirtyi lopulta ansaittuun johtoon 21. minuutilla pienen tuurin avittamana. Leicesterin toppari Jonny Evans nukahti kulmapotkutilanteessa hetkellisesti, ja pallo osui hänen takaraivoonsa, josta se kimposi maaliin. 1-0.

Leicester oli tulla tasoihin heti ensimmäisestä maalintekoyrityksestään. Jamie Vardyn keskitys tavoitti rangaistusalueelta Harvey Barnesin, joka haki viimeistelyä suoraan soitosta, mutta pallo kiersi tolpan väärälle puolelle.

Leicester sai rakenneltua pari potentiaalista paikkaa, mutta kun se ei osunut, niin Liverpool rokotti armottomasti. Andrew Robertson haki vasemmalla laidalla jalkansa vapaaksi ja lähetti millitarkan keskityksen Diogo Jotalle, joka puski pallon 41. minuutilla verkkoon. 2-0.

Tauolle mentäessä Liverpoolilla oli kymmenen maalintekoyritystä ja Leicesterillä kolme.

Liverpool jatkoi vahvaa menoaan myös toisella puolikkaalla, mutta sen ottelu sai ikävän käänteen 54. minuutilla, kun Naby Keïta käveli takareittään pidelleen vaihtoon. Hänen paikkansa otti Neco Williams.

Varsinaista peliaikaa oli noin vartti jäljellä, kun Leicester säästyi kuin ihmeen kaupalla kolmannelta takaiskulta. Roberto Firmino käännähti taidokkaasti Wesley Fofanasta irti ja haki sijoituksella ottelun tappavaa osumaa, mutta hänen kutinsa kilahti tolppaan. Firmino sai osittaisen osuman paluupalloon, mutta Leicesterin puolustus siivosi kuulan maaliviivalta pois. Sadio Mané pääsi vielä yrittämään onneaan, mutta tällä kertaa Schmeichel torjui pallon tolppaan ja siitä syliinsä.

Firmino sai lopulta maalinsa 86. minuutilla, kun hän puski James Milnerin antaman kulmapotkun tarkasti alakulmaan. 3-0.

Liverpool nousi voiton myötä 20 pisteeseen ja sarjataulukossa toiseksi. Se on Tottenhamin takana vain heikomman maalieronsa takia. 18 pistettä kerännyt Leicester taas putosi neljänneksi.

Lue myös: Vajaamiehinen Arsenal piti pintansa Leedsin vieraana - maalikehikot olivat koetuksella

23. marraskuuta 2020 0:09:29 Categories: Valioliiga

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.