Sport Content

Raivoisa taistelu Giron johtajanpaidasta - Jaakko Hännisen jaloissa ei ollut potkua

Sport Content - logo Sport Content 18/10/2020 19:34:34 Sport Content
© Toimittanut Sport Content Italian ympäriajon ensimmäinen Dolomiiteilla ajettu 185 kilometrin etappi huipentui viimeiseen 15 kilometrin Piancavallon nousuun.

Siinä käytiin kova taistelu siitä, kenellä johtajan pinkkipaita on Giron toisen viikon päättyessä. Sen piti nuori portugalilainen Joao Almeida edelleen, vaikka 56 sekunnin etumatka mureni 15 sekuntiin.

Etappi käynnistyi 11 ajajan irtiotolla. Pääjoukon kärjessä ajaneet kokonaistilanteen kärkimiesten joukkueet pitivät irtioton kuitenkin hyvin kontrollissa tietäen, että kilpailu tullaan ratkaisemaan pitkässä loppunousussa.

Kun etapin kolmas kakkoskategorian nousu saavutettiin, kärkiryhmä hajosi. Kun maaliin oli reilu 40 kilometriä, kärjessä ajoi yksin australialainen Rohan Dennis (Ineos Grenadiers). Dennis ajoi edellisenä päivän aika-ajoetapilla toiseksi ja oli nytkin mainiolla menopäällä. Hän lähti kiipeämään loppunousua ykkösenä, kun yhteiskilpailun kärkiajajat tulivat vauhdilla nousun alkuun noin minuutin myöhemmin.

Dennis ajettiin kiinni, kun maaliin oli matkaa 9,5 kilometriä. Siitä alkoi todellinen kamppailu etappivoitosta.

Kun maaliin oli seitsemän kilometriä, kokonaiskilpailun toisena ollut Wilco Kelderman (Sunweb) apumiehensä Jai Hindelyn kanssa pisti lisää tehoa. Rosa -paitainen Almeida taipui, mutta Sunwebin ajajien mukana nousi mäkeä Rohan Dennisin joukkuetoveri, britti Tao Geoghegan Hart. Hindley piti yksin huolen kärkitrion vauhdista. Almeida joutui taipumaan, mutta eroa ei tullut riittävästi. Nuori portugalilainen taisteli eikä antanut periksi.

Kärkikolmikko ratkaisi etappivoiton. Sen otti Tao Geoghegan Hart ennen Wilco Keldermania. Hindely oli kolmas. Almeida tuli maaliin 35 sekuntia myöhemmin kuin Kelderman ja näin hän piti edelleen kokonaiskilpailun johdon. Nyt se kaventui kuitenkin vain 15 sekuntiin.

Etappi ravisteli kokonaiskilpailun kärkikymmenikköä. Kolmantena ollut espanjalainen Pello Bilbao putosi viidenneksi, kun kolmanneksi nousi Keldermanin apumies Hindley. Tao Geoghegan Hart nousi kärkikymmenikön ulkopuolelta neljänneksi. Loppunousussa taipunut Vincenzo Nibali putosi viidenneltä sijalta seitsemänneksi. Myös muita muutoksia tapahtui.

Jaakko Hänniselle päivä oli raskas. Ensimmäistä suurta ympäriajoaan ajava Hänninen oli 117:s, kun hän tuli maaliin yli 40 ajajan ryhmässä. Ryhmä jäi voittajalle reilun 40 minuuttia. Ryhmässä oli mukana kirimiehet, mutta myös eilisen etapin voittaja Filippo Ganna. Iso aikatappio pudotti Jaakko Hännisen kokonaiskilpailun sijalle 68.

- Tänään oli grupetto -päivä. Jaloissa ei ollut ollenkaan potkua, vaikka ajoin edellisen päivän aika-ajon säästellen. Heti startissa tuli selväksi, että tänään ei ole helppo etappi edessä. Nyt tulee lepopäivä tarpeeseen, väsynyt Hänninen kertoo tiedotteessa.

Maanantai on Italian ympäriajon toinen lepopäivä. Tiistaina ajetaan 229 kilometrin hyvin vaihteleva etappi, jossa on kuusi luokiteltua nousua. Niistä vaativin kakkoskategorian nousu jo 30 kilometrin kohdalla.

Lähde: Tiedote

18. lokakuuta 2020 22:34:34 Categories: Sport Content

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.