Autotoday

Valtatien 21 peltipoliisit aloittavat valvonnan

Autotoday - logo Autotoday 17/09/2020 12:47:28 Clas von Bell
© Kuva: Lapin ELY-keskus.

Valtatien 21, Pellosta Tornioon välin, automaattivalvonta otetaan käyttöön lähiviikkojen aikana. Tarkkaa ajankohtaa poliisi ei etukäteen ilmoita.

Tornion ja Pellon väliselle tieosuudelle on sijoitettu yhteensä 12 tolppaa.

? Viimeistään nyt omaan ajonopeuteen ja -tapaan kannattaa alkaa kiinnittämään huomiota, vaikka toivottavasti ne ovat kunnossa olleet aiemminkin, Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikön komisario Mika Grönroos muistuttaa.

Käyttöönottoprosessi on kestänyt hieman odotettua pidempään teknisten toimenpiteiden, sekä laitteiston käyttöönottoon liittyvän koulutuksen vuoksi.

Valvontapisteet on sijoitettu onnettomuuksien kannalta riskialttiisiin paikkoihin. Suuressa osassa onnettomuuksista osasyynä on ylinopeus. Tutkimusten mukaan ajoneuvojen keskinopeudet ja onnettomuusmäärät ovat laskeneet tieosuuksilla, joilla on otettu käyttöön kiinteä automaattivalvonta. Valtatiellä 21 kulkee runsaasti raskasta liikennettä.

? Pyytäisin kaikkia tienkäyttäjiä huomioimaan automaattivalvonnan tärkeimmän tehtävän - se varmistaa liikenteen kulkevan turvallisissa nopeuksissa, muistuttaa Grönroos.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

17. syyskuuta 2020 15:47:28 Categories: Autotoday

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.