Sport Content

Pään kokoisia kiviä, petollisia olosuhteita - Teemu Suninen: "Turkissa on ajettava fiksusti"

Sport Content - logo Sport Content 17/09/2020 09:59:17 Sport Content
© Toimittanut Sport Content Rallin MM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Turkissa. Kolmatta kertaa MM-kalenteriin paluun jälkeen ajettava ralli on tunnettu petollisista olosuhteistaan.

Taivaalta porottava aurinko ja tietä reunustavat, pään kokoiset kivet ovat aivan omanlaisensa ympäristö rallin MM-sarjassa. Kyse on eittämättä tynkäkaudeksi muodostuneen vuoden kovimmasta koitoksesta.

Olosuhteet eivät anna armoa, mutta eipä tutusti Fordin ratissa erikoiskokeelle hyökkäävä Teemu Suninen ole armoa anelemassakaan.

Viime vuonna Suninen ylsi hienosti neljänneksi Turkissa.

- Meillä oli todella hyvä ralli Turkissa viime vuonna. Opin paljon siitä viikonlopusta, ja luulenpa, että meillä oli oikea tasapaino nopeuden ja virheettömän ajon välillä. Tavoite on jatkaa siitä tällä viikolla, ja toivottavasti voimme jälleen haastaa vahvasta sijoituksesta.

Kilpakumppanit ovat totutun kovia, mutta Turkissa haasteen tuo myös rallin vaatima kestävyysaspekti. Vaikka nykyiset WRC-autot ovat äärimmäisen vankkatekoisia, ei niilläkään voi jokaiseen mutkaan ajaa täysillä Turkin kaltaisessa rallissa.

Tässä rallissa kuljettajalta vaaditaan hitaasti kiiruhtamisen maagista taitoa.

- Tällainen ralli ei ole koskaan helppo. Se vaatii paljon niin henkisesti, fyysisesti kuin autoltakin. Mutta jos voimme ajaa fiksusti, oikeaa vauhtia, niin olen luottavainen hyvän sijoituksen suhteen.

Kuva: M-Sport Ford WRT

17. syyskuuta 2020 12:59:17 Categories: Sport Content

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.