STT

Pekka Korven tallin Birgit Combo vei Junnustartti-finaalin Vermossa

STT - logoSTT 16/09/2020 23:21:03 STT

Niko Haaranen

Pekka Korven valmennettavien menestyskulkua on saatu ihailla kaviourillamme vuosikymmeniä, mutta kaksivuotiaiden Junnustartin finaalin voittajaksi "kultasormea" ei ennakkoon odotettu.

Korpi oli jätetty Birgit Combon kanssa yllättäjän rooliin Junnustartti-finaalissa kenties haastavan lähtöpaikan takia, mutta Korpi käytti suojattinsa lähtönopeutta hyödyksi ja kannusti varsansa keulaan. Se voitti siitä oikein vakuuttavasti.

- Kyllä tää ihan juoksijavarsa on, että tiesin, että tällä pääsee aika lujaa, Korpi myhäili voittajahaastattelussa.

- Viimeisessä kurvissa kun annoin löysiä, tuntui ettei kukaan meitä tavoita.

Birgit Combon ykköstila palkittiin 5 000 eurolla.

Väkevä aloitus

Ruotsissa aikaisemmin kisannut True Devotion avasi Suomessa parhaalla mahdollisella tavalla, kun jyväskyläläisen Kimmo Taipaleen valmentama viisivuotias tamma kiri yllätysvoittoon Tammatähti-lähdössä.

Esa Holopaisen ohjastama True Devotion ei kuluttanut voimiaan alussa yhtä paljon kuin moni kilpasiskoista, ja Maharajahin tytär lopetti herkällä tyylillä voittoon ennen Ice Winea ja Selene Lunea.

- Ehkä pienenä yllätyksenä voitto tuli, True Devotionin valmentaja Taipale myönsi.

- True Devotion on kolme viikkoa ollut tallissa, se tuli hyvässä kunnossa. Vähän on sitä hoidettu, ei sen kummempaa.

Lupaava kenraaliesitys

Somerolainen Jukka Kauppinen ilmoitti omistamansa Briljantti Buugin rohkeasti kilpailemaan vanhempia suomenhevosia vastaan, ja se kannatti, kun nelivuotias ori jyräsi pitkällä kirillään parhaaksi.

Briljantti Buugi hakee tiistaina Teivossa uutta onnistumista, kun se hakee finaalipaikkaa ikäluokan pääkisaan Kriteriumiin.

Riikka Helasrannan valmentama Crossover valloitti Vermon jo kolmannen kerran alkusyksyn aikana.

Toto65-kierroksella voittivat myös Antti Teivaisen ajama Enon Vilppi ja Christa Packalenin valmentama Wille's Rainpower. Täysosumalla lunasti 8 524,08 euroa, viidellä oikein sai 248,52 e.

jeudi 17 septembre 2020 02:21:03 Categories: STT