MTV

Vastarakastuneet kertovat, miten parisuhde sai alkunsa koronakeväänä 2020 - edes Uudenmaan sulku ei saanut liekkiä sammumaan: "Oli luottamus siihen, että toinen säilyy"

MTV - logo MTV 24/05/2020 07:06:00 Valpuri Haapala
© Kuvituskuva: Shutterstock/Jacob Lund, pienet kuvat toimitettu

Koronakevään on pelätty olevan sinkuille paha paikka, kun uusien ihmisten tapailu on käynyt lähes mahdottomaksi. Kaksi suomalaisnaista kertoo, miten he löysivät rakkauden koronakevään aikana.

Oli tammikuun loppu. Vielä ei ollut tietoa, kuinka Kiinasta ympäri maailmaa leviävä koronavirus tulisi järisyttämään ihmisten arkea globaalisti.

21-vuotiaalla Saana Sivulalla oli tylsää. Onneksi on älypuhelin. Espoossa asuva Saana keksi alkaa selata Tinderiä. Ajoitus oli tulevaisuuden kannalta erinomainen, sillä samaan aikaan 25-vuotias Markus oli juuri matkalla Helsinki-Vantaan lentokentältä kotiinsa Turkuun.

Läheisyys oli riittävä ja pari sai Tinderissä osuman, "matchin". Juttu alkoi nopeasti luistaa. Helmikuun alussa Saana ja Markus tapasivat ensimmäisen kerran Turussa. Saana kävi hakemassa Markuksen kotoaan, ja he lähtivät yhdessä ravintolaan syömään.

Jännitys vaihtui syvään ihastukseen heti, kun pari näki toisensa. Saana ja Markus tulivat hyvin juttuun myös todellisessa maailmassa. Markus ihastui Saanan aitouteen, hymyyn ja auttavaisuuteen. Saana viehättyi Markuksen rauhallisuudesta ja kypsyydestä yhdistettynä leikkisyyteen ja huumorintajuun.

- Me ollaan kumpikin tosi pöhköjä ja samalla tavalla hassuttelevia, Saana luonnehtii.

Salamana rakastuneet Saana ja Markus olivat heti suhteen alussa valmiita sitoutumaan toisiinsa. Vain välimatka pohditutti: miten kaukosuhde onnistuisi? Pian epävarmuus syveni. Koronapandemia teki tuloaan Suomeen. Uudenmaan raja laitettiin kiinni. Vastarakastuneet jäivät eri puolelle rajaa.

LUE MYÖS: Oletko etäsuhteessa? Näin saat sen kestämään

Ihastus leimahti Facebook-keskustelussa

Koronakriisi oli jo täydessä vauhdissa, kun helsinkiläinen Heidi Lepokallio, 34, etsi uusmaalaisia sinkkukavereita eräästä Facebook-ryhmästä. Hän osallistui useampana iltana noin kymmenen hengen ryhmävideokeskusteluun.

Yksi samaiseen keskusteluun osallistuneista oli 40-vuotias Peetu Sahlström. Hän iski silmänsä Heidiin saman tien ja laittoi tälle yksityisviestiä. Pari kirjoitteli hetken aikaa toisilleen netissä, kunnes Peetu pyysi Heidiä kävelylle huhtikuun alkupuolella. Mies oli ihastunut Heidin positiivisuuteen, hyvyyteen ja aitouteen.

Kävely ei jäänyt viimeiseksi. Muutaman kerran tavattuaan molemminpuolinen varmuus suhteesta vahvistui. Heidi ja Peetu olivat samantyyppisiä, rauhallisia ihmisiä, joita koronakaan ei kummemmin hätkähdyttänyt. Heidän oli helppo olla yhdessä ja juttu luisti.

- Sinkkukavereita etsin, mutta vahingossa löysinkin miehen, Heidi nauraa.

Peetu ja Heidi löysivät toisensa koronakevään aikana.  © Toimittanut MTVPeetu ja Heidi löysivät toisensa koronakevään aikana. 

Luottamus auttoi jaksamaan Uudenmaan sulun yli

Uudenmaan raja oli kiinni kaksi ja puoli viikkoa. Tuon ajan vastarakastuneet Saana ja Markus juttelivat päivittäin useamman kerran videopuhelujen avulla.

- Olimme lyöneet jo lukkoon sen, että olemme parisuhteessa. Oli luottamus siihen, että toinen säilyy, vaikka ei olla koko ajan tapaamassa, Saana sanoo.

Kun raja jälleen aukesi huhtikuun puolessa välissä, ajoi Saana nopeasti Turkuun. Hän ja Markus juhlistivat tapaamistaan sekä Saanan menneitä syntymäpäiviä leipomalla mokkapaloja ja juomalla kahvit. Saana alkoi viettää yhä enemmän aikaa Turussa.  Hän pidensi yhteisiä viikonloppuja ajamalla maanantaiaamuisin suoraan Turusta pääkaupunkiseudulle töihin.

LUE MYÖS: 10 asiaa, jotka käyt läpi kaukosuhteen päätyttyä

Koronakriisi muuttaa suhteen tapailuvaihetta

Kun ravintolat, baarit, elokuvateatterit, museot ja muut julkiset tilat ovat suljettuina, muuttuu myös suhteen treffailuvaiheen luonne oleellisesti. Tapailu siirtyy nopeasti vaiheeseen, jossa aikaa vietetään toisen kotona. Koti ja se, miten kotona ollaan, kertoo paljon ihmisestä.

Heidi yllättyi, kuinka kaunis ja siisti koti Peetulla oli. Yhteinen intohimo löytyi Temptation Island -televisio-ohjelmasta, jonka ääressä on kiva pussailla, ja live-keikkojen kuuntelemisesta. Olosuhteiden vuoksi Heidi ja Peetu tapasivat nopeasti myös toistensa lapset aiemmista liitoista, vaikka muuten perhepiirissä kyläily on vähentynyt epidemian vuoksi.

Saana puolestaan ihasteli, miten tarmokkaasti Markus tarttui kotitöihin. Pari sai yhdessä aikaiseksi jopa suursiivouksen. Päivät ovat kuluneet Aurajoen rantaa pitkin kävellen, sohvalla Simpsoneita katsoen, maalaillen, piirrellen sekä ruokaa laittaen. Yhteiseksi bravuuriksi on muodostunut kiinalainen nuudeliwokki.

- Markus söisi sitä vaikka joka päivä, Saana nauraa.

Saanan ja Markuksen tuore suhde selvisi Uudenmaan sulun yli. © Toimittanut MTVSaanan ja Markuksen tuore suhde selvisi Uudenmaan sulun yli.

"Oli ehkä meidän tuuri, että tuli tämä korona"

Vaikka koronapandemia vaikeutti Saanan ja Markuksen suhteen alkutaipaletta, on kriisi aiheuttanut jotain hyvääkin. Se ainakin opetti hänelle ja Markukselle heti suhteen alussa, millaista on olla jonkun aikaa erossa toisistaan. Tilanteesta selviäminen toi luottamusta tulevaan. Markus on pohtinut etsivänsä töitä Etelä-Suomesta.

Kesällä Markus ja Saana aikovat työskennellä Markuksen vesijettivuokraamossa ja ulkoilla mahdollisimman paljon. Kun pandemia helpottaa, he aikovat sytyttää suhteen alkuhuuman uudelleen.

- Käydään oikeasti ihanilla treffeillä, kun ei ehtinyt kovin monia olla ennen kotioloja, Saana sanoo.

Molempien tuoreiden pariskuntien tarkoituksena on myös kesän aikana tutustuttaa uudet kumppanit perheeseen. Koronakevään aikana syttynyttä rakkautta on syytäkin esitellä - sen verran taidokkaita deittailutaitoja se vaatii.

Heidi uskoo, ettei välttämättä edes olisi tavannut Peetua ilman koronapandemiaa.  

- Oli ehkä meidän tuuri, että tuli tämä korona.

Lue myös: Vuosi sitten ikisinkku Tanja, 40, oli jo luovuttanut rakkauden suhteen - on nyt naimisissa ja pienen vauvan äiti: "Rakkaus tulee niin yllättäen"

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

***** 

Lue lisää lifestyle-uutisia MSN.fi:stä:

Millaista on hyvä kemia ja intensiivinen vetovoima? Miehet paljastavat

Onko kotoilu muuttanut parisuhteen tylsäksi? 17 kysymystä, jotka syventävät välejänne nopeasti

VISA: Tiedätkö julkkisten oikeat nimet

LUE MYÖS: Horoskooppi MSN.fi:ssä

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja katso, kuinka Mauno ja Tellervo ja muut suomalaiset julkkikset tapasivat toisensa!

24. toukokuuta 2020 10:06:00 Categories: Associated Press MTV

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.