TT Nyhetsbyrån

Suverän Biles tangerade VM-rekordet

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 12/10/2019 22:05:00 TT
Suverän Biles tangerade VM-rekordet. © Foto: TTSuverän Biles tangerade VM-rekordet.

Snart får också de mest ihärdiga av belackare svårt att ifrågasätta vem som är tidernas främsta gymnast.

Efter ännu ett guld, hennes 23:e VM-medalj i karriären, är amerikanskan Simone Biles bara en medalj från att kliva ensam upp på VM-tronen.

Guldet i hopp - Simone Biles vann före landsmaninnan Jade Carye och brittiskan Ellie Downie - var den 22-åriga superstjärnans tredje av tre möjliga under VM i artistisk gymnastik i Stuttgart. Tidigare under veckan tog hon guld i mångkamp liksom i lag med USA, och hon har på vägen presenterat världen för två nya hopp som nu går under namnen "Biles II" och "The Biles".

Den fyrfaldiga OS-guldmedaljören är odiskutabelt sportens största affischnamn och är nu, med sina 17 VM-guld och 23 VM-medaljer, också den mest framgångsrika gymnasten i VM-historien. I och med hoppguldet tangerade hon vitryssen Vitalij Sjtjerbos medaljrekord, och mycket talar för att Biles också kommer att ta den där historiska 24:e VM-medaljen innan helgen är över.

Redan senare i kväll är det final i barr, och på söndagen har hon ytterligare två chanser, i bom och fristående, för att skriva historia. Under VM förra året tog Biles medalj i alla tre grenar.

Läs mer från Microsoft News:

Fartyg skenar på Göta Älv - broar nödöppnas

Ylva Johanssons nya monsterlön - mer än Löfven

Studenten skulle köpa snus och panta - blev miljonär


ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.