Nyheter24

Greta Thunberg hyllas på tyskt majsfält

Logotyp för Nyheter24 Nyheter24 14/07/2019 18:22:56 Amanda Lundin


Greta Thunberg har hyllats världen runt för sitt arbete och nu hyllas hos återigen, men på ett minst sagt udda sätt. En bonde i Tyskland har nämligen gjort en labyrint på ett majsfält föreställande Greta.

Under hösten i fjol började 16-åriga Greta Thunberg att skolstrejka varje fredag, och har gjort det sedan dess. Detta för att uppmärksamma klimatfrågan men också för att få politiker att agera. Nu har hon precis gått ut grundskolan och ska ta ett sabbatsår för att ägna sig åt klimatet. 

Nyligen blev klimataktivisten utsedd av Nyheter24 till "Sveriges mäktigaste unga" - för visst har hon gjort avtryck i stora delar i världen. Bland annat är hon väldigt populär i Tyskland, och det sägs att hon ska ha varit en bidragande faktor till miljöpartiets framgångar i senaste EU-valet. 

Nu får hon en rejäl, minst sagt udda, hyllning från en bonde i Tyskland - nämligen på ett majsfält. 

"Fridays for future"

Det är den tyska bonden Benedikt Lünemann, 35, boendes i västtyska Selm som ligger bakom hyllningen. Han har gjort en jättestor labyrint på ett majsfält som föreställer Greta Thunberg. Det står också texten "Fridays for future".

Här är den enorma hyllningen till Greta. Bildkälla: Guido Kirchner/AP/TT © Tillhandahålls av Nyheter 24 ABHär är den enorma hyllningen till Greta. Bildkälla: Guido Kirchner/AP/TT

Enligt tidningen Westdeutsche Zeitung är labyrinten 180 meter hög (!) och 100 meter bred med en totallängd på över två kilometer. Totalt ska den tagit 15 timmar att skapa.

- Jag gör det med en gps och ritar en karta med en app, säger Lünemann till tidningen.

Läs mer från Microsoft News:

Blixten slog ner vid kollo - sju till sjukhus

Farlig växt hittad i kommunen - kan ge dig köttkratrar

Tvillingarnas ovanliga graviditet fick ett sorgligt slut

14. heinäkuuta 2019 21:22:56 Categories: Nyheter24 STT

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.