Hockeysverige

Bekräftat: Theodor Lennström nobbar NHL

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 23.06.2023 16:54:03 Måns Karlsson
Theodor Lennström kommer spela för Genève-Servette

Theodor Lennström hade NHL-anbud - men väljer spel i Schweiz kommande säsong. Det bekräftar Genève-Servettes sportchef Marc Gautschi för schweiziska Blick.

Theodor Lennström gjorde stor succé efter hemkomsten till Sverige, och var en bärande spelare när Färjestad vann SM-guld för ett drygt år sedan. Han var sedan en av SHL:s bästa spelare den gångna säsongen, innan han ådrog sig en oturlig skada.

Efter säsongen stod det klart att Lennström återigen skulle lämna Färjestad, för spel med den schweiziska mästaren Genève-Servette. Men förra veckan nåddes Hockeysverige.se av uppgifter som sade att backstjärnan hade NHL-anbud, och att han var nära att skriva på för finalisten Florida Panthers.

För en dryg vecka sedan var det deadline för NHL-klubbar att värva free agents från Europa, men kring Lennströms framtid har det varit tyst. Genève har inte gått ut och bekräftat att han faktiskt kommer spela där kommande säsong.

Förrän nu.

I schweiziska Blick bekräftar klubbens sportchef Marc Gautschi att stjärnvärvningen nobbar NHL.

- Trots intensiva diskussioner och förhandlingar med NHL-lag har Theodor bestämt att Genève för närvarande är det bästa stället att utveckla sitt spel och uppnå sina mål, säger Gautschi.

Theodor Lennström är odraftad, men han har varit över i Nordamerika en sväng tidigare. Han skrev på för Edmonton inför säsongen 20/21, men den säsongen blev förkortad på grund av coronapandemin. Därför blev det bara 19 matcher i AHL och fyra matcher i Calder Cup-slutspelet för den idag 28-årige backen.

- Han tänkte mycket och sa till sig själv att att spela i Genève var det bästa för honom, säger svenskens agent Sven Helfenstein.

I den schweiziska mästarklubben är det tänkt att han ska ersätta Henrik Tömmernes, som ju lämnar för spel i Frölunda.

vendredi 23 juin 2023 19:54:03 Categories: Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.