Omni

Amerikansk industrijätte i miljardförlikning om PFAS

Logotyp för Omni Omni 23.06.2023 12:54:10

Amerikanska jätten 3M har nått en förlikning värd 10,3 miljarder dollar, motsvarande runt 110 miljarder kronor, skriver flera medier med hänvisning till domstolsdokument.

Förlikningen gäller utsläppen av så kallade PFAS, kemikalier som ofta benämns som evighetskemikalier eftersom de inte bryts ner i naturen. Bland annat ska industrikonglomeratet sanera vattensystem.

3M har dock inte erkänt något ansvar i frågan men har som mål att fasa ut all användning av PFAS-kemikalier i sin produktion till 2025, skriver New York Times.

Uppgörelsen måste dock godkännas av en federal domstol, noterar TT.

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering - testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Relaterade länkar:

Bolaget har omkring 4 000 stämningar mot sig i ärendet (NY Times)

PFAS-kemikalierna ska bland annat ha läckt ut i dricksvatten (TT)

Erbjudande: Testa Omni Ekonomi i 2 månader för 49 kronor (om.omni.se)

Läs mer om Ekonomi på Omni

vendredi 23 juin 2023 15:54:10 Categories: Omni

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.