1985 pajade han Ullevi. När Bruce Springsteen återvänder till den klassiska konsertarenan för nya spelningar är intresset enormt. Jag är så otroligt taggad, säger journalisten och komikern Ina Lundström som ska gå på alla tre konserter.
Det började med "Thunder road". Som 14-åring hörde Ina Lundström låten för första gången vilket blev starten på en livslång kärlekssaga med en drygt 30 år äldre man född i New Jersey.
- För mig var det den som gjorde att jag fattade att Bruce var mer än bara en av de där männen med gitarr. Att i slutet få höra "It's a town full of losers and I'm pulling out here to win", vilken 14-åring med blod i ådrorna blir inte påverkad av det?
Och Lundström är inte ensam om sin kärlek - genom åren har Springsteen utvecklat ett starkt band till Sverige och då inte minst Göteborg. Ingen annan artist har stått på Ullevis scen fler gånger än Springsteen som i sina låtar sjunger om utanförskap, kärlek och arbetarklass.
Hans elva konserter beräknas ha setts av 682 084 personer och bidragit med omkring 400 miljoner kronor till Göteborgs besöksnäring.
Inför trippelspelningarna på Ullevi (24, 26 och 28 juni) har Ina Lundström i en SVT-dokumentär rest till USA för att se "The Boss" spela på hemmaplan och utforska hans långa relation till den svenska publiken.
- I Europa delar man många av de teman som finns i hans låtar och han sjunger om en verklighet som går att känna igen sig. Det är inte bara Göteborg som har tagit steget från att vara en industristad till att vara en stad där industrier lägger ner, säger hon.
På 1980-talet var Bruce Springsteen del av en musikvåg som kom till Ullevi för spelningar som i efterhand blev legendariska. Det började med Rolling Stones två konserter i juni 1982, Skandinaviens då största publikevenemang. Spelningarna blev gigantiska händelser dit svenskarna vallfärdade. Och till skillnad från tidigare var publiken på plats för att se varandra lika mycket som banden.
Ett år senare kom David Bowie och ytterligare två år senare, 1985, var det så dags för Springsteen och hans The E Street Band att förföra Ullevi för första gången. Med Stones och Bowie-spelningarna i bagaget hade över 64 000 förväntansfulla personer tagit sig till arenan och när Springsteen som extranummer drog igång "Twist and shout" visste hysterin inga gränser. Hela arenan sattes i gungning - Ullevi var på väg att spricka. Efteråt tvingades arenan byggas om eftersom rasrisken var för stor.
- Han rockade sönder arenan då, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på arenabolaget Got Event. Men det som egentligen var en dramatisk situation ledde till grundförstärkningar som, tillsammans med andra investeringar genom åren, skapat förutsättningar för att göra Ullevi till den konsertarena som den är i dag.
Med spelningarna på 1980-talet drogs en ny typ av storskalig arenarock igång i Sverige. För Bruce Springsteen dröjde det däremot nästan 20 år innan han 2003 besökte Göteborg igen. Därefter har han spelat på Ullevi 2008, 2012 och 2016.
När biljetterna till sommarens spelningar släpptes var trycket massivt - och bara några dagar inför är förväntningarna på flera håll skyhöga.
- Det kommer bli speciellt. Låtlistan är inte lika varierande som innan så det är inte alls omöjligt att man får höra "No surrender" som första låt tre gånger. Men jag tror att man kommer få någon låt varje kväll som inte är med innan, säger Ina Lundström.