Nyheter24

Roger Waters avfärdar kritik som politisk

Logotyp för Nyheter24 Nyheter24 27.05.2023 12:32:03 TT Nyhetsbyrån
Under en konsert i Berlin satte Roger Waters på sig en lång skinnrock, liknande dem som SS-officerare bar under andra världskriget, med röd armbindel med korsade hammare på. Arkivbild.

Den tidigare Pink Floyd-sångaren Roger Waters avfärdar den kritikstorm som utbrutit sedan han uppträtt iklädd en nazistliknande uniform och avfyrat låtsasvapen under en konsert i Berlin.

I ett uttalande på Twitter beskriver Waters kritiken mot honom som politiskt motiverad:

"Min senaste föreställning i Berlin har dragit till sig attacker från dem som mot bättre vetande vill smutskasta och tysta mig eftersom de är emot mina politiska åsikter och mina moraliska principer" skriver Waters.

Tysk polis har inlett en utredning mot Waters för hets mot folkgrupp. Själv menar Waters att hans framträdande var inspirerat av en scen från Pink Floyds film "The wall" och att det i själva verket var en kritik mot fascism och nazism.

Waters har länge varit politiskt engagerad, och på senare år har han riktat en stor del av sitt engagemang mot Nato och amerikansk utrikespolitik. Sedan Rysslands krig mot Ukraina har han hävdat att det är USA som har provocerat fram konflikten och att Putin inte hade något annat val än att invadera sitt grannland. Waters är också en pro-palestinsk aktivist och har anklagats för att vara antisemit, något han förnekar.

samedi 27 mai 2023 15:32:03 Categories: Nyheter24

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.