Nyheter24

Här kan Coca-Colan ta slut i sommar - anställda larmar

Logotyp för Nyheter24 Nyheter24 27.05.2023 11:01:58 Johan Åkesson
Det finns risk för att det kan bli brist av läsken Coca Cola i Storbritannien. Frågan är om risken även finns i Sverige?

I Storbritannien hotar nu hundratals fabriksanställda med strejk mot lönerna de betalas. Nyheter24 har tagit kontakt med Coca-Cola Sverige för att ta reda på om hotet om läskbrist även kan nå Sverige.

De senaste dagarna har flera internationella medier rapporterat om en risk i att Coca-Cola kan komma att ta slut i de brittiska affärerna. 

Orsaken till att just Coca-Colas dryck kan komma att sina i affärerna är det överhängande hotet om en strejk i en av Europas största fabriker, där man distribuerar läskedrycken från. 

Den brittiska tabloiden, The Independent, rapporterar om att hundratals fabriksanställda kan komma att gå ut i strejk från och med den 8 juni. 

Orsaken till strejkhotet sägs vara missnöje över lönerna, vilket arbetarnas fackombud anser bör höjas i och med höga kostnader för att leva.

Tidningen tar upp ett exempel i fabriken i Wakefield, i norra England, där man kan producera hela 360 000 burkar och 132 000 flaskor i timmen. Arbetarna ska ha fått ett erbjudande om sex procents löneökning, något man inte accepterat.

"I det nuvarande ekonomiska klimatet så anser vi att lönehöjningen vi erbjuder är konkurrenskraftig inom området", ska Coca Cola Europacific Partners ha sagt, enligt The Independent.  

Frågan är om detta är något som kan komma att påverka Sverige och hyllorna i de svenska butikerna. Nermin Mohamad Ali är Head of communications på Coca-Cola Sverige och hon menar att den risken inte finns. 

"I dag tillverkas majoriteten av vår dryck i vår fabrik i Jordbro, utanför Stockholm, och ser därför ingen påverkan på den svenska tillgången av Coca-Cola, Fanta, Sprite eller någon annan av våra drycker på den svenska marknaden", skriver hon i ett mejl till Nyheter24. 

LÄS MER:

NOCCO släpper ny sommarsmak - och den låter JÄTTEGOD

Därför har McDonald's olika färger på sina skyltar - visste du detta?

Därför har McDonald's olika färger på sina skyltar - visste du detta?

samedi 27 mai 2023 14:01:58 Categories: Nyheter24

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.