Hockeysverige

HOCKEYALLSVENSKAN: Valdemar Johansson förlänger med Almtuna

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 27.05.2023 08:32:01 Rasmus Kågström
Valdemar Johansson.

Valdemar Johansson vann juniorernas skytteliga i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Nu är talangen klar för en fortsättning i Almtuna.

- Vi ser att "Valle" har alla verktyg för att bli en toppspelare i ligan, säger sportchefen Tony Mårtensson.

Med sina 14 mål på 42 matcher blev 19-årige Valdemar Johansson den målbäste juniorspelaren i Hockeyallsvenskan den här säsongen, före JVM-meriterade namn som Liam Öhgren, Jonathan Lekkerimäki och Noah Östlund.

Nu är forwarden klar för en fortsättning i Almtuna. Via sin hemsida meddelar Uppsalaklubben att Johansson skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

- Vi ser att "Valle" har alla verktyg för att bli en toppspelare i ligan. Han är en virvelvind på isen som stod för en fin säsong och fick sitt genombrott i vintras. Vi tror att han kommer fortsätta ta kliv säsongen som kommer, säger sportchefen Tony Mårtensson.

Johansson återvände till Almtuna i oktober efter att ha lämnat klubben för spel i Linköping och sedermera AIK under sina hockeygymnasieår. Totalt producerade 19-åringen 20 poäng på de 42 matcher han spelade med Almtuna denna säsong.

- Jag har valt att stanna för att jag tycker att Almtuna är ett bra ställe att utvecklas på, vi spelar rolig hockey och jag tror vi kan göra nått riktigt bra nästa år. Mina förväntningar på mig själv är att jag ska fortsätta ta kliv i min utveckling och bidra till laget med det jag är bra på, säger Johansson.

Med Valdemar Johanssons påskrift har Almtuna nu sex forwards under kontrakt inför nästa säsong.

samedi 27 mai 2023 11:32:01 Categories: Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.