Hänt Sport

Marcus Ericsson: Försöker ha fötterna på jorden

Logotyp för Hänt Sport Hänt Sport 27.05.2023 07:31:53

Han blir presenterad som "Indy 500-mästaren Marcus Ericsson".Vid sidan av uppståndelsen tänker svensken på att ha fötterna på jorden.- Jag har kommit hit av en anledning, så det är viktigt, säger 32-åringen inför säsongens prestigelopp i Indianapolis på söndag.

Han blir presenterad som "Indy 500-mästaren Marcus Ericsson".

Vid sidan av uppståndelsen tänker svensken på att ha fötterna på jorden.

- Jag har kommit hit av en anledning, så det är viktigt, säger 32-åringen inför säsongens prestigelopp i Indianapolis på söndag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter Indy 500-segern i fjol förändrades Marcus Ericssons liv.

Triumfen i hans amerikanska hemstad gjorde honom till en världsstjärna.

- Det var en omställning så klart. Men jag har jobbat hela mitt liv för att komma till en sådan här situation, en sådan här seger och på något sätt blev det en lättnad, då man jobbat otroligt hårt och länge.

- Men det har varit annorlunda, annorlunda på ett bra sätt.

Han var bland annat på förstasidan av 29 amerikanska tidningar, fick öppna Nasdaq-börsen, bjöds in till talkshows och hyllades på basebollarenan Yankee Stadium i New York där han kastade första bollen när Yankees mötte Los Angeles Angels inför drygt 30 000 på läktaren.

Segern i Indianapolis innebär dessutom att han numera presenteras på ett annat vis än tidigare, nu är han "Indy 500-mästaren Marcus Ericsson".

Svensken säger att han gillar uppståndelsen, att hans nya tillvaro "ger positiv energi". Samtidigt, där i stormens öga med kändisvindarna vinande runt om, tänker Ericsson på att inte påverkas av allt som sker.

Stjärnan har visserligen tagit åt sig av själva segern, som han kallar "för en jäkla boost till den här säsongen", men annars tänker han på att fortsätta vara samma person som han var då han lämnade formel 1 för Indycar 2019.

- Jag tycker att jag har blivit mer självsäker, att mitt självförtroende är på en högre nivå. Jag tycker också att jag har fått ett kvitto på mig själv, att jag kan leverera i de tuffaste situationerna mot de absolut bästa - men jag är fortfarande samma kille och försöker ha fötterna på jorden, att vara samma person och att inte ändra mig.

- Jag har kommit hit av en anledning och det tycker jag är viktigt att ha kvar. Så jag är samma person men med lite större självförtroende.

Maj månad är speciell i Indianapolis. Allt handlar om prestigefyllda Indy 500, och som regerande mästare är Marcus Ericsson en given huvudperson i det mesta som sker.

Vid sidan av alla kringevent har han fokus på upprepa fjolårets succé.

- Jag sett fram emot att få komma tillbaka som regerande mästare. Det kommer att bli fantastiskt roligt och jag är sjukt spänd, säger han.

TT: Hur ser du på dina chanser?

- Jag tycker att de är goda. Sedan är det 33 bilar på startgriden, det är många som är duktiga, snabba och det är ett långt race där det brukar hända väldigt mycket.

- Jag tror absolut att jag har en chans. Det är inte många som lyckats vinna två år i rad men det är därför vi är här, det är ingen tvekan om det.

samedi 27 mai 2023 10:31:53 Categories: Hänt Sport

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.