Matbibeln

Enkelt, gott och nyttigt: Så gör du "Piggelin" hemma - med endast 1 oväntad ingrediens

Logotyp för Matbibeln Matbibeln 24.05.2023 13:32:05 jonnaclaesson

Många är de glasspinnar som kommit och försvunnit genom åren - men några består.

Piggelin hamnade i GB:s sortiment redan på 70-talet och är en idag en stor favorit.

Nu har jag kommit över ett recept på hur man gör egen och inte nog med det - den är både enkel och nyttig.

Solen är här och ute har både häggen och syrénen slagit ut. Det doftar verkligen av sommar överallt och när det är sommar är det få grejer som är så gott att äta som glass.

Jo, även vuxna tycker det.

En av mina favoritglassar är definitivt Piggelin och därför blir jag överlycklig när den återkommer i sortimentet år efter år.

Faktum är ju att glassen funnits sedan 1972 och även om den kommit i olika skepnader genom alla dessa år så är den otroligt god och passar både barn och vuxna.

Men att äta glass flera gånger om dagen är inte bra, varken för tänderna eller hälsan.

Även om det Piggelinen är en av GB:s absolut minsta glassar så är den proppad med socker.

Nu har jag däremot kommit över ett helt genialt recept från Ekotipset som gör egen Piggelin på bara en ingrediens, och den är dessutom hälsosam.

(för 4 stora portioner)

. Eko vindruvor, 2 paket

1. Skölj och rensa vindruvorna.

2. Frys in.

3. Mixa slätt med en höghastighetsmixer (använd mixerstaven). En stavmixer går också bra, men tina i så fall druvorna något innan samt tillsätt ev. lite vatten.

4. Klar att ätas.

Se inlägget från Ekotipset för att se steg för steg.

The post Enkelt, gott och nyttigt: Så gör du "Piggelin" hemma - med endast 1 oväntad ingrediens appeared first on Matbibeln.

mercredi 24 mai 2023 16:32:05 Categories: Matbibeln

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 LI-V6.3.2.1497

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.