Hockeysverige

Nick Suzuki blir historisk lagkapten i Montréal

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 12.09.2022 22:51:43 Måns Karlsson
Nick Suzuki

Nick Suzuki blir ny lagkapten för Montréal Canadiens. Han efterträder Shea Weber på posten - och blir den yngste kaptenen i klubbens drygt 100-åriga historia.

- Det är en stor roll, men jag tror att jag är redo för den, säger 23-åringen.

2018 tog Shea Weber över som lagkapten. Han hade sedan rollen till i somras, då hans kontrakt trejdades till Vegas Golden Knights. Den skadade backen spelade emellertid ingen match förra säsongen, och hans karriär är med största sannolikhet över.

Nu har Montréal utsett Webers efterträdare på kaptensposten. Det blir stjärnforwarden Nick Suzuki som får uppdraget att ta sig an rollen i mesta mästarna. Det bekräftar klubben på sin sajt. Blott 23-årige Nick Suzuki är Montréals 31:a lagkapten någonsin - och dessutom den yngste.

- Ibland pratar du med en 23-åring, men han känns som en 18-åring. Med Nick är det tvärtom. När jag pratar med honom känns han som en 30-åring, och det känns också som att han varit i ligan en lång tid även om han inte varit det, säger klubbens vicepresident Jeff Gorton.

Suzuki draftades av Vegas 2017, som 13:e spelare totalt. Innan NHL-debuten trejdades han emellertid till Montréal - i utbyte mot den dåvarande lagkaptenen Max Pacioretty. Han har gjort 143 poäng på 209 NHL-matcher för Canadiens. Förra säsongen vann han den interna poängligan md 13 poängs marginal, efter att ha besökt poängprotokollet vid 61 tillfällen.

- Det är en ära för mig att bli lagkapten för Montreal Canadiens. En ära och ett privilegium, säger han i en kommentar.

Sylvio Mantha var tidigare den yngste kaptenen i Canadiens historia. Han var 24 år när han blev kapten - för 96 år sedan.

mardi 13 septembre 2022 01:51:43 Categories: Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.