Hockeysverige

Svenska ilskan efter inställda VM-turneringen

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 25.12.2021 13:32:59 Måns Karlsson

"Smittar vi mer än killarna?" Det frågar sig det svenska landslaget som skulle spela U18-VM i januari. Igår meddelade IIHF att damernas JVM ställs in - medan herrarnas genomförs.

Damernas U18-VM skulle spelas i Linköping och Mjölby i början av januari. Igår meddelade emellertid IIHF att alla turneringar med start i januari ställs in. Det är andra året i rad damernas JVM ställs in av det internationella ishockeyförbundet.

Herrarnas JVM, som inleds i Kanada i morgon, spelas dock som planerat. Det har fått damernas U18-landslag att gå ut i ett gemensamt uttalande där de riktar skarp kritik mot beslutet och bland annat frågar sig varför inte de kan vara i en bubbla före turnering, likt herrarna, och om tjejerna smittar mer än killarna.

"Vi känner oss förminskade. Det här är diskriminering", går det att läsa i ett uttalande som Leksands Ida Karlsson, som skulle spelat i turneringen, lagt upp på Instagram.

Under natten kom också ett besked från Ontario Hockey i Kanada, som säger sig vara villiga att ta över värdskapet från Sverige.

Se det svenska uttalandet via Instagraminlägget nedan.

Visa detta inlägg på Instagram

samedi 25 décembre 2021 15:32:59 Categories: Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.