TT Nyhetsbyrån

Stjärncyklisten Amy Pieters i koma efter olycka

Logotyp för TT Nyhetsbyrån TT Nyhetsbyrån 25.12.2021 13:03:06 TT Nyhetsbyrån
Kirsten Wild, till vänster och Amy Pieters, till höger, blev världsmästare för tredje gången på raken i oktober 2021. Arkivbild.

Den nederländska cyklelstjärnan Amy Pieters har försatts i koma efter en olycka under en träning i Alicante i Spanien, rapporterar BBC.

Först när 30-åringen väcks ur koman kan man bedöma hur allvarliga skadorna är, skriver det nederländska cykelförbundet i ett uttalande.

Cyklisten ska ha förlorat medvetandet efter en kollision under torsdagseftermiddagen, varpå hon fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Under kvällen opererades Pieters för att bland annat lätta på trycket i hjärnan som orsakats av fallet, skriver förbundet på sin hemsida. Förbundet uppger vidare att man inte kan bedöma hur allvarliga skadorna är förrän när Pieter väcks ur koman, vilket kan bli om ett par dagar.

"I nuläget kan inga fler kommentarer lämnas angående olyckan", skriver förbundet på sin hemsida.

Amy Pieters, 30 år, blev så sent som i oktober världsmästare i bancykling i grenen Madison för tredje året på raken tillsammans med Kirsten Wild.

Nederländskan var även en del av det lag som blev sexa i bancyklingens lagförföljelse på OS 2012. Hon tävlar också i landsvägscykling där hon till exempel har ett VM-guld i lagtempo från 2019.

samedi 25 décembre 2021 15:03:06 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.