TT Nyhetsbyrån

Två vuxna och två barn befaras döda i husbrand

Logotyp för TT Nyhetsbyrån TT Nyhetsbyrån 25.12.2021 12:32:57 TT Nyhetsbyrån
Räddningstjänsten på plats i bostadsområdet i Sandviken där en villa började brinna under natten mot juldagen.

En villa i Sandviken har brunnit ned i en kraftig brand under natten mot juldagen. Polisen befarar att fyra personer har omkommit.

Det kommer att dröja innan polisen kan gå in i fastigheten för att göra en ordentlig undersökning, enligt Jansson Klarin.

- Men uppgifterna som hittills framkommit pekar på att de var i huset när branden började och vi har heller inte kunnat lokalisera dem efteråt, säger han.

Redan när räddningstjänstens första styrka kom på plats efter larmet klockan 02.36 möttes man av en fullt utvecklad brand.

- Det brann väldigt kraftigt när första styrkan kom på plats och vi hade inte så stora möjligheter att förhindra det, säger Thomas Fahlstedt, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst, till TT.

- De försökte med invändig släckning via rökdykning men efter en stund var de tvungna att avbryta på grund av säkerhet för egen personal.

Räddningstjänsten gjorde en utvändig släckning och försökte begränsa branden till fastigheten så att den inte skulle spridas vidare.

Initialt bedömdes spridningsrisken som mycket stor och personer i tre närliggande bostäder tvingades evakuera.

- Men det lyckades räddningstjänsten avstyra. Vi har bevakning på brandplatsen och man jobbar fortfarande kvar där, säger Magnus Jansson Klarin under morgonen.

Räddningstjänsten bedömer att man kommer att finnas kvar på plats till omkring lunchtid på juldagen.

- Det är eftersläckning nu och vi håller i detta nu på med att avveckla och det kommer att vara en styrka kvar fram till lunch, säger Thomas Fahlstedt.

Fastigheten är nedbrunnen och kraftigt skadad, och vissa av väggarna har rasat in.

- Vi har inte kunnat gå in än. Räddningstjänsten är eventuellt klara vid lunchtid men sedan ska det också hinna kallna innan man kan röra sig därinne, säger Magnus Jansson Klarin.

Polisen har spärrat av området och hållit förhör. En förundersökning avseende mordbrand har inletts för att på ett grundligt sätt kunna utreda hur branden startade.

- En granne har fått uppsöka sjukvården. Orsaken är lite oklar, men det var inte på grund av röken, säger Thomas Fahlstedt.

samedi 25 décembre 2021 14:32:57 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.