TT Nyhetsbyrån

Kryss i Dublin gläder både Sverige och Finland

Logotyp för TT Nyhetsbyrån TT Nyhetsbyrån 26.11.2021 00:39:32 TT Nyhetsbyrån
Storstjärnan Katie McCabe, till vardags i Arsenal, gjorde Irlands mål i 1-1-matchen mot Slovakien i VM-kvalet. Arkivbild.

Inför 5 164 åskådare på Tallaght Stadium i Dublin spelade Irland och Slovakien 1-1 i damernas VM-kval. Ett resultat som säkerligen gladde - Sverige och Finland.

Ja, för om särskilt Irland hade vunnit hade laget gått upp på sex poäng i VM-kvalgrupp A, med en match mindre spelad än Sverige (12 poäng) på direktplatsen och Finland (sex poäng) på playoffplats. Irland kom stärkt av skrällsegern borta mot Finland (2-1) i oktober, men hamnade i underläge i början av den andra halvleken när Martina Surnovska slog till för Slovakien efter en kontring.

Men i den 65:e minuten slog Irlands storstjärna Katie McCabe, till vardags i Arsenal, till med 1-1. McCabe var tveksam till spel på förhand på grund av en fotskada, men 26-åringen kom till spel och gjorde nu sitt tionde landslagsmål i den irländska landslagströjan.

Både Slovakien och Irland står nu på fyra inspelade poäng, men där alltså Irland har en match mindre spelad. Laget ställs härnäst hemma mot gruppjumbon Georgien på tisdag, samma dag som Sverige möter Slovakien i Malmö.

vendredi 26 novembre 2021 02:39:32 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.