TT Nyhetsbyrån

Isaks mål räckte inte för Real Sociedad

Logotyp för TT Nyhetsbyrån TT Nyhetsbyrån 26.11.2021 00:39:32 TT Nyhetsbyrån
Real Sociedads svenske anfallsstjärna Alexander Isak jublar efter 1-1-målet borta mot Monaco i Europa League-gruppspelet. Men fullträffen räckte inte, då Real Sociedad föll och nu riskerar att missa slutspelet i turneringen.

Alexander Isak slog till med säsongens sjätte mål.

Men hans Real Sociedad föll mot Monaco och är nu illa ute i Europa League-gruppspelet.

I La Liga går Real Sociedad starkt och är tabelltvåa bakom Real Madrid. Men i Europa League har "La Real" det lite tuffare. Svenske anfallsstjärnan Alexander Isak gjorde visserligen säsongens sjätte mål - det tredje i Europa League - till 1-1 i gruppfinalen borta mot Monaco. Men det hjälpte inte baskerna.

Monaco vann med 2-1 hemma på Stade Louis II, och då PSV samtidigt vann med 2-0 hemma i Eindhoven mot Sturm Graz innebär det att Real Sociedad nu "bara" är trea i gruppen med en match kvar. I den, om två veckor, väntar PSV på hemmaplan - och Real Sociedad måste vinna för att gå vidare till playoff till utslagsrundorna.

Endast gruppsegraren, i nuläget Monaco, går direkt till slutspel. Tvåan går till playoff om en plats i slutspelet. Det tredjeplacerade laget får nöja sig med spel i nya Europa Conference League-slutspelet efter nyår.

Noterat i övrigt från Europa League-fotbollen:

+ Marseille får spela vidare i Conference League. Det står klart efter 2-4 mot Galatasaray. Lazio och Galatasaray går vidare från den gruppen.

+ Danska Midtjylland är med i kampen om en slutspelsplats efter 3-2 hemma mot Braga. Därmed är Midtjylland en poäng efter just Braga och två bakom Röda Stjärnan.

vendredi 26 novembre 2021 02:39:32 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.