Fotbolldirekt

LÜHR: "Tror inte MFF bromsar in - det finns kvar i mitt huvud''

Logotyp för Fotbolldirekt Fotbolldirekt 17/05/2021 11:00:00 Mathias Lühr
© Tillhandahålls av Fotbolldirekt

Jag följer NFL nästan lika slaviskt som jag följer allsvenskan, och det finns ett uttryck inom USA-media som heter "bold predictions". Dessa lite galna och osannolika tips - som man ändå nånstans tror kan vara möjliga - brukar pumpas ut dagen innan eller samma dag som den aktuella omgången inleds.

Jag har döpt mina egna allsvenska "bold predictions" till Lührs Vilda Tips.

Här är sjunde omgångens! 

Magnus Eriksson tar en varning och gör två mål i 08-derbyt

Malmö FF synar Kalmar FF:s idé - gör minst fyra mål

Under försäsongen såg jag en upphackad träningsmatch mellan dessa lag på ett snöigt Gasten i Kalmar. Det var i februari och matchen slutade 2-2.

Men det jag minns mest är ett naivt Kalmar FF i den första halvleken som var i början av sin nybyggnation av spelidé, och hur lätt de skickliga Malmö-spelarna kunde pressa fram misstag och sedan mål (stod 2-0 i halvtid).

Kalmar FF och Henrik Rydström har kommit oerhört långt sedan dess. Nästan lite läskigt långt, och med en vattentät defensiv så är man ju allsvenskan enda obesegrade lag.

Men om man ska vara lite elak (vilket det verkligen inte finns fog för eftersom Kalmar FF kvalade ifjol med en annan tränare, och allt bättre än kval är ju kanon i år) så är det med undantag av Elfsborg (2-2 på Borås arena) inga rysarlag man stött på så här långt. Östersund, Degerfors, Örebro, IFK Göteborg, Sirius - det kunde varit värre, om man säger så.

Men Malmö FF är värre.

Även om det är ett Malmö FF som ännu inte visat sin fulla potential, tror inte MFF bromsar in, så här långt i allsvenskan, och de där minnesbilderna från Gasten finns kvar i mitt huvudet. Det såg enkelt ut när mästarna synade Kalmar FF:s uppspel, man pressade till sig fantastiska möjligheter utan större besvär.

Så mitt vilda tips är att proppen åker ur på Eleda Stadion, och Malmö FF gör minst fyra mål på det lag i allsvenskan som släppt in minst mål (3) så här långt.

. och ett inte så vilt tips

Blåvitt-Sirius slutar 0-0

Jag är fortfarande lite förbannad över de 90 minuter fotboll jag tvingades igenom under senaste omgången. Då ett tätt och passningsskickligt Kalmar FF var oförmöget att komma till avslut mot ett IFK Göteborg som hade rest till Småland för att spela 5-3-2 och försvara en poäng. 

Det. Var. Så. Tråkigt.

Nu möter Blåvitt en liknande lag. Ett Sirius som bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna, men också ett lag som under inledningen av allsvenska visat att man nypa till större lag. Minns 2-1-segern borta mot Häcken (när vi fortfarande trodde att Häcken var ett topplag) till exempel.

Tittar vi tabellen så är Sirius säkert inte alls missnöjda med sin åttondeplats, medan storsatsande IFK Göteborg borde frusta av frustration över placeringen två snäpp där bakom.

Det trodde jag även inför mötet med Kalmar FF, men sett till inställningen då så verkar desperationen ännu inte infunnit sig på Kamratgården. Det är viktigare med en poäng än att riska lite framåt.

En fortfarande relativt matchotränad Marek Hamsik gör uppenbarligen en hel del lyckliga med tre-fyra skickliga passningar per match, men något större engagemang finns inte heller hos den slovakiske världsartisten. Som nu alltså mest troligt bara har två matcher kvar att spela...

Sirius påminner som sagt om Kalmar FF, ett bollsäkert ag - och det vore väl ingen jätteskräll om matchbilden också kan bli en liknande. Därför ligger 0-0 nära om jag ska tippa.

Och det känns inte vilt överhuvudtaget.

lundi 17 mai 2021 14:00:00 Categories: Fotbolldirekt

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.