Hockeysverige

NHL-meriterad center klar för LHC

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 17/05/2021 11:40:55 Uffe Bodin
Ben Maxwell. © Foto: Bildbyrån/Mathias BergeldBen Maxwell.

Han har spelat NHL-hockey för Montréal, Atlanta, Winnipeg och Anaheim. Nästa säsong kommer centern Ben Maxwell att representera Linköping i SHL.

- Jag är en tvåvägscenter som kan spela både defensivt och offensivt, säger nyförvärvet.

Det blev under helgen klart att den finske VM-forwarden Niko Ojamäki lämnar Linköping för spel i KHL. 

Under måndagen kunde LHC presentera ett nyförvärv i form av den kanadensiske centern Ben Maxwell. 33-åringen kommer närmast från spel i Schweiz med SCL Tigers, men har under karriären även hunnit med 47 NHL-matcher, spel i såväl finska Liiga som KHL.

- Jag har gjort åtta säsonger i Europa och Ryssland, så vi är ganska vana vid kulturen. Jag vet litegrann om Sverige och jag ser verkligen fram emot det. Jag har familj ganska nära också, min bror och hans familj bor i Oslo. Min fästmö har jobbat i Sverige också som lärare under några år och hon ser också fram emot det, säger Ben Maxwell i ett pressmeddelande från LHC.

Maxwell, med rötterna i Vancouver, har svarat för 60 poäng (26+34) på 98 matcher i schweiziska ligan de två senaste säsongerna. Han beskriver sig själv som en spelare som gör nytta i båda ändarna av rinken.

- Under de senaste åren har jag spelat många minuter i både boxplay och powerplay. Jag är en tvåvägscenter som kan spela både defensivt och offensivt, så förhoppningsvis kan jag göra samma sak i Sverige och Linköping.

Kontraktet är skrivet på två år.  

TV: Analys av Linköpings säsong 2020/21

lundi 17 mai 2021 14:40:55 Categories: Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.