TT Nyhetsbyrån

Efter krisen - Brynäs presenterar ny ledning

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 17/05/2021 11:45:20 TT Nyhetsbyrån
Brynäs presenterar nya klubbdirektörer. Arkivbild. © Pontus Lundahl/TTBrynäs presenterar nya klubbdirektörer. Arkivbild.

Det har varit turbulenta veckor för Brynäs.

Nu meddelar SHL-klubben att en ny duo tar över som tillförordnande klubbdirektörer för att styra upp verksamheten.

"Vi behöver etablera en trovärdighet och ett förtroende för klubben i stort gentemot våra supportrar," säger Per-Johan Johansson, styrelseledamot i Brynäs IF, till klubbens hemsida.

Det är Jennie Brobeck och Gunnar Ekman som tar över som klubbdirektörer i Brynäs.

Det har varit tunga veckor för Gävleföreningen, både på och utanför isen. Först tvingades de kvala för att hålla sig kvar i SHL, och sedan häktades två Brynässpelare misstänkta för bland annat våldtäkt och misshandel. I efterdyningarna meddelade Unicef att man bryter samarbetet med klubben.

Båda spelarna har sedan släppts ur häktet.

Båda spelarna misstänktes för misshandel och våldtäkt, men den ena spelaren har sedan friats från våldtäktsmisstankarna.

Brynäs skriver på sin hemsida att man kommit fram till en handlingsplan som fokuserar på "områden som ledarskap, kommunikation, ordning och reda".

"Vi behöver etablera en trovärdighet och ett förtroende för klubben i stort gentemot våra supportrar. Gemensamt ska vi bygga en nytänkande förening med en hållbar och utvecklande kultur för individer både på och utanför isen", säger Per-Johan Johansson, styrelseledamot i Brynäs IF.

lundi 17 mai 2021 14:45:20 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.