Auto motor & sport

VW Tiguan Allspace uppdaterad - skippar elektrifieringen

Logotyp för Auto motor & sport Auto motor & sport 17/05/2021 09:53:00 Patrik Lundin
© auto motor & sport

Sju säten och fyrhjulsdrift är standard - men den som önskar laddhybrid får leta vidare.

Volkswagens sjusitsiga variant av mellanklass-suven Tiguan, med tilläggsnamnet Allspace, har fått sig en uppdatering, ungefär ett halvår efter "vanliga" Tiguan. Många hade hoppats på att också Allspace, likt sitt syskon, skulle få en laddhybriddrivlina, men så blir det inte.

Faceliftade Tiguan Allspace erbjuds bara med diesel- och bensinmotorer med effekter från 190 till 245 hk. Alla versioner har fyrhjulsdrift som standard.

Om vi får spekulera lite - en förklaring till att Allspace inte kommer som laddhybrid kan vara att den inte kan göras fyrhjulsdrivning.

Globalt sett är Tiguan Allspace mer populär är "vanliga" Tiguan och står för cirka 55 procent av försäljningen. Här i Sverige är dock fördelningen 80/20 till den kortare versionens fördel.

Nåväl, den mest framstående designmässiga uppdateringen är att Allspace nu har fått en ljuslist som löper över hela bilens front och på det sättet kopplar ihop de främre strålkastarna. Apropå dessa, det är nu möjligt att utrusta en Tiguan Allspace med Volkswagens finurliga IQ LED Matrix-strålkastare.

De bakre strålkastarna har fått en nu och spännande funktion. I övergången mellan bakljus och bromsljus ändras inte bara ljusets intensitet utan också formen på LED-inläggen. Något som ska varna bakomvarande på ett mer effektivt sätt.

MIB3-infotainmentsystemet implementeras såklart, vilket möjliggör för fler onlinetjänster än tidigare, bland annat röststyrningen med naturligt tal. Men den viktigaste uppdateringen är om möjligt att Apple CarPlay och Android Auto nu kan anslutas trådlöst.

Sju säten är standard, men om man önskar en femsäteslayout kan detta väljas till som ett gratis tillval.

De svenska priserna är ännu inte satta, men ska kommuniceras inom kort. Säljstart sker under vecka 21.

© Tillhandahålls av Auto motor & sport
© Tillhandahålls av Auto motor & sport
lundi 17 mai 2021 12:53:00 Categories: Auto motor & sport

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.