Hockeysverige

Dick Axelsson avslutar karriären

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 17/05/2021 09:00:37 Leo Buttafoco Ohlsson
Dick Axelsson. © Foto: MICHAEL ERICHSEN/BildbyrånDick Axelsson.

I mitten av april meddelade Dick Axelsson och Djurgården att det inte blir någon fortsättning mellan parterna. Nu kan Axelsson även meddela att det inte blir någon fortsättning på karriären och att han lägger skridskorna på hyllan.

- Tack för allt, skriver han på sin Instagram.

Efter en lång karriär väljer Dick Axelsson nu att lägga skridskorna på hyllan.

Den profilstarka veteranen har under karriären hunnit med mycket sedan han gjorde sin seniordebut i Huddinges A-lag säsongen 2005/06.

I karriären har 34-åringen hunnit titulera sig som svensk mästare två gånger, schweizisk mästare och världsmästare. I den svenska högstaligan blev det totalt 434 matcher och 297 poäng (121+176) innan han nu väljer att tacka för sig genom ett Instagram-inlägg:

"Tack för allt, väljer nu att avsluta karriären! Vill tacka mina föräldrar, familj och många mer. Kommer ett längre avskedsbrev när jag summerar karriären lite bättre!", skriver han på sin Instagram

"JAG MÅSTE TÄNKA LITE"

I en intervju för Expressen berättar Axelsson att han nu vill ta tag i sin civila karriär och att han vill ge sig in i mediabranschen.

- Jag ska försöka komma med något nytt. Sedan om jag ska sitta i en studio, eller och jag ska skapa något eget, lite roligare saker, med mer humoristisk touch, det får vi se. Jag måste tänka lite på de sakerna.

Under säsongen som har gått blev det 45 matcher och 30 poäng för Axelsson i Djurgården.

TV: Summering: Djurgårdens IF 2020/21
lundi 17 mai 2021 12:00:37 Categories: Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.