Fotbolldirekt

"Jag har en del avslut som milt sagt är nästan pinsamt dåliga"

Logotyp för Fotbolldirekt Fotbolldirekt 17/05/2021 09:00:59 Redaktionen
© Tillhandahålls av Fotbolldirekt

Var det Hammarbys gameplan att stänga ner Djurgårdens högerkant i derbyt?

Edward Chilufya och Aslak Witry fick ut mindre än vanligt. Efteråt är Witry självkritisk:

- Jag har en del avslut som milt sagt är nästan pinsamt dåliga, säger han.

Djurgården fick ingen revansch för cupderbyt. Länge ledning men med tio minuter kvar kvitterade Astrit Selmani och 2-2 slutade det.

Aslak Witry är inte nöjd med insatsen i derbyt. 

- Besviken såklart. Ingen jättebra dag på jobbet. 2-2, det är ju borta mot Hammarby, men det är ju hemma också. På en dag där vi inte är på topp, så tycker jag att en poäng ändå är okej, säger Djurgårdens norske högerback till FotbollDirekt.se.

Det känns som de tvingar er spela ett spel ni inte riktigt ville, ni får slå mycket långt efter vunnen boll... var det något du kände också?- Ja, det är väl lite så. De löper mycket, gör det svårt för oss i vårt presspel. Vi får inte satt pressen riktigt. Så det kändes lite som du summerade där. 

Det kändes också som att de verkligen försökte stänga dig och Chilufya, stänga er högerkant...- Ja, det är väl rätt bild. De har ju Ludwigson där som löper mycket och är en jätteduktig fotbollsspelare. Han gjorde det svårt, speciellt för mig i mitt offensiva spel. Men såklart, man kommer till några lägen.   

- Jag har en del avslut som milt sagt är nästan pinsamt dåliga. Så det ska man göra bättre. Men det lär man av, och det är så man blir bättre som fotbollspelare också.

Hur hanterar man det, när de försöker stänga dig?- Man måste tänka lite annorlunda, lite andra rörelser och kanske finna ytor någon annanstans. All kredd till Ludwigson som gjorde ett jättebra jobb. Det blir lite krig och dueller som det alltid blir i derbyn, så vi tar med oss en poäng och så får vi jobba hårt inför kommande vecka. 

Hur nöjd är du med starten på säsongen som helhet? - Det är klart, det har varit en jättebra start på säsongen. Vad har vi nu, 16 poäng på sju matcher? Det är en bra start. Så får vi fortsätta bygga och jobba, bli lite bättre för varje dag. Så ska vi gnugga på och komma tillbaka nästa match.

Hur ser du på din personliga start, det har varit lite rykten om norska landslaget, att du kan bli aktuell där?

- Min start har varit bra, spelat sju matcher och gjort stabila insatser helt enkelt. Här så får jag inte lika mycket ut av mina offensiva bidrag. Defensivt är det ändå okej, de kommer väl till något läge, jag vet inte hur mycket jag kan göra på 1-1-målet. Men annars har man väl hyfsad koll och kontroll ändå. 

En match återstår för Djurgården, nästa söndag hemma mot IFK Göteborg.  

Känns det som uppehållet kommer i fel läge nu?- Jo det kan man säga. Men jag tror det blir skönt för både huvud och kropp att få ett litet uppehåll. Så får vi gnugga på i en och en halv vecka till. Vi ska bygga vidare och bli lite bättre, så blir det här bra.

JAKOB LINDEGREN - ANTON ZETTERMAN

lundi 17 mai 2021 12:00:59 Categories: Fotbolldirekt

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.