Hockeysverige

Missade hela grundserien - storspelade i återkomsten

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 17/05/2021 07:34:28 Rasmus Kågström
© Tillhandahålls av Hockeysverige

En höftskada höll Nikita Kutjerov borta från spel under hela grundserien. När Tampa Bay i natt inledde Stanley Cup-slutspelet mot statrivalerna Florida Panthers var Kutjerov tillbaka - och levererade direkt.

Superstjärnan stod för två mål och en assist i Tampas dramatiska 5-4-seger.

- Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, säger Kutjerov till NHL.com.

I slutet av december opererade Nikita Kutjerov höften, vilket gjorde att han sattes upp på LTIR (Long Term Injured Reserve) och räknades bort från spel under hela grundserien.

När Tampa Bay Lightning i natt inledde sin jakt på att försvara höstens Stanley Cup-titel så fanns Kutjerov äntligen tillbaka i laguppställningen igen, över sju månader sedan senaste matchen i slutet av september 2020.

- Jag försökte inte fundera på det inför matchen. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, säger Kutjerov till NHL.com.

Det gick knappast tro att den ryske superstjärnan hade missat drygt sju och en halv månads spel i nattens comeback i match 1 mot Florida Panthers i den första omgången av Stanley Cup-slutspelet.

BLEV TVÅMÅLSSKYTT  

Fem minuter in i den andra perioden överlistade Kutjerov landsmannen Sergej Bobrovskij i numerärt överläge, innan han i samma spelform tio minuter senare kunde göra sitt andra mål i matchen.

Innan drabbningen var över hade Kutjerov även noterats för en assistpoäng i matchen som Tampa vann med 5-4 efter att Brayden Point avgjort med en minut och 14 sekunder kvar att spela.

- Jag försökte att göra ett avtryck, säger Kutjerov.

- Jag försökte att göra ett bra första byte, kanske tackla någon. Det var allt jag försökte göra. Jag har en ny höft och den är annorlunda, mycket bättre, och jag känner mig riktigt bra.

Ja, det var storstjärnorna som klev fram för Tampa i öppningsmatchen i serien mot Florida. Förutom Kutjerovs tre poäng noterades Victor Hedman för tre assist i matchen, samtidigt som Steven Stamkos producerade två assist och Brayden Points två mål i den tredje perioden sköt segern till den regerande mästaren.

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4-5 (2-1, 0-2, 2-2)

Florida:

Aleksander Barkov (1), Carter Verhaghe (1), Jonathan Huberdeau (1), Owen Tippett (1).

Tampa Bay: Nikita Kutjerov 2 (2), Brayden Point 2 (2), Blake Coleman (1).

Tampa Bay leder matchserien med 1-0 i matcher.

lundi 17 mai 2021 10:34:28 Categories: Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.