Omni

Viktigaste nyheterna på tre minuter

Logotyp för OmniOmni 17/05/2021 06:40:34
© Tillhandahålls av Omni

. 20-tal bränder i Eskilstuna - tre anhållna . Militärer i utlandstjänst får gå före i vaccinkön . Över 50 barn döda i attackerna mot Gaza

Israeliskt stridsflyg har tidigt på måndagsmorgonen utfört flera flygräder mot mål i och runt staden Gaza, rapporterar AP. Nyhetsbyrån har ännu inga rapporter om skadade, medan Al-Jaziras korrespondent Safwat al-Kahlout uppger att en palestinier vårdas på sjukhus med lindriga skador. Under natten ska Hamas även ha avfyrat flera kortdistansrobotar mot Israel, som enligt Al-Jazira skjutits ner av det israeliska luftvärnsrobotsystemet.

Bland de döda under den senaste veckans bombningar av Gaza finns minst 58 barn, enligt lokala myndigheter. Många barn har också skadats och vårdas på sjukhus. På den israeliska sidan har minst två barn dödats av raketer från Hamas.

Folkhälsomyndigheten får i uppdrag av regeringen att se till att soldater som deltar i internationella militära insatser ska få förtur till covid-19-vaccin, rapporterar TV4 Nyheterna. Tidigare har Folkhälsomyndigheten sagt nej till att vaccinera svenska militärer utomlands.

Det brann på flera platser i Eskilstuna under söndagskvällen. Polisen uppger för SVT att det handlar om ett 20-tal bränder i framförallt bilar men också i en lägenhet. Senare kom även larm om en brand vid polishuset och polisen säger att "någon form av molotov" kastats på en polisbil. Läget beskrivs som lugnt på måndagsmorgonen. Tre personer har anhållits för försök till grov skadegörelse.

I dag startar rättegången mot de två män som misstänks för att ha mördat och styckat den 57-årige Mikael Petersson i Karlskrona förra sommaren. Åklagaren har hävdat att de två männen, 22 och 23 år gamla, ska ha utfört mordet med motivet att de ville bo kvar i 57-åringens lägenhet. 22-åringens advokat Karl Hamstedt har avfärdat lägenhetsmotivet och hävdar att psykisk ohälsa låg bakom gärningen.

Just nu pågår runt hundra brottsutredningar om misstänkt fusk med de stöd till företag som har införts under pandemin. Det visar en kartläggning som Ekot har gjort. Totalt har sex åtal väckts hittills och fler är på gång, enligt Ekobrottsmyndigheten.

Mänskliga skelettdelar ska ha hittats utomhus i Boden i helgen, enligt uppgifter till Aftonbladet. Enligt tidningen undersöker polisen om de kan handla om mord. Polisen har inte bekräftat fyndet, bara att arbete pågår på den aktuella platsen.

Det tog bara 34 sekunder för Barcelona att göra 1-0 mot Chelsea i Champions League-finalen på damsidan. Målet satte tonen för matchen och redan efter en dryg halvtimme hade Barcelona dragit ifrån till 4-0. Även om Chelsea gjorde en bättre andra halvlek kunde de inte hämta sig och 4-0 blev också slutresultatet.

Vill du hellre lyssna på nyheterna? Omni Pod ger dig den senaste nyhetssammanfattningen varje vardag.

Relaterade länkar:

Lyssna på nyheterna via Omni Pod >> (play.acast.com)

Lyssna här >> (play.acast.com)

Lyssna via Itunes >> (itunes.apple.com)

Läs mer om Omni Morgon på Omni

lundi 17 mai 2021 09:40:34 Categories: Omni

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.