Hockeysverige

Edmonton tar nionde raka vinsten - mot bottenlaget

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 9/04/2021 08:02:26 Leo Buttafoco Ohlsson
Mike Smith lyfter laget till nionde raka vinsten mot Edmonton. © Foto: USAToday-SportsMike Smith lyfter laget till nionde raka vinsten mot Edmonton.

Ottawa Senators har en tuff säsong och har endast 13 vinster under säsongen.

En motståndare som har varit extra svårhanterlig för Ottawa är Edmonton Oilers som genom nattens 3-1 vinst har tagit nio segrar på nio matcher under säsongen.

- Det är ganska imponerande när man tänker på det, säger matchhjälten och veteranmålvakten Mike Smith efter matchen.

Edmonton Oilers har efter nattens seger besegrat Ottawa Senators nio gånger på en och samma säsong vilket innebär att Oilers har vunnit samtliga matcher som kommer att spelas denna säsongen legen emellan.

Totalt har Edmonton över samtliga matcher gjort 41 mål och endast släppt in 18 mot ett Ottawa som under säsongen har växt sig starkare. Matchhjälte blev målvaktsveteranen Mike Smith som stoppade 39 av 40 skott i matchen.

- Det är ganska imponerande när man tänker på det. Du får inte riktigt den möjligheten för ofta, och särskilt inte när laget på andra sidan har spelat bra, och blivit bättre. Varje gång som vi möter de har de bara blivit bättre. Vi hittade bara ett sätt att vinna ikväll och det visar bara på vår grupps motståndskraft, säger Smith till NHL.com efter matchen.

"DE SPELADE BRA OCH HÅRT"  

Även Edmontons tränare Dave Tippett hyllade Ottawa för den stegrande utvecklingen under säsongen.

- Jag ger Ottawa massor av beröm för säsongen. De spelade mycket bra och de spelade hårt. Smith gjorde några riktiga stora räddningar för att vi skulle hålla oss kvar i matchen. Shore får ett stort mål vid rätt tidpunkt och vi kunde driva spelet genom det. Men det var en hård kamp om poängen, säger tränaren efter matchen.

Ottawa Senators ligger just nu I botten av den kanadensiska-divisionen medan Edmonton Oilers ligger tätt bakom Toronto Maple Leafs i toppen.

Ottawa Senators - Edmonton Oilers 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

Ottawa:

Connor Brown (12), 

Edmonton: Kailer Yamamoto (8), Devin Shore (4), Jesse Puljujärvi (9).

9. huhtikuuta 2021 11:02:26 Categories: Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.