TT Nyhetsbyrån

En död och flera skadade i skjutning i Texas

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 9/04/2021 01:11:34 TT Nyhetsbyrån
Minst en person dödades och fyra är kritiskt skadade efter en skjutning i Bryan i Texas. Arkivbild. © Dave McDermand/AP/TTMinst en person dödades och fyra är kritiskt skadade efter en skjutning i Bryan i Texas. Arkivbild.

Minst en person har avlidit och för fyra skadade är tillståndet kritiskt efter en skjutning i staden Bryan i den amerikanska delstaten Texas.

Polisen larmades om att en person börjat skjuta inne på en fabrik som tillverkar köks- och badrumsskåp vid 14.30 på torsdagseftermiddagen, lokal tid. Enligt uppgifter till den lokala tv-kanalen KBTX arbetar omkring 200-300 anställda i lokalerna.

Den misstänkte skytten hann lämna företagsområdet innan polisen kom fram, och en jakt på den misstänkte tog vid. Polisen tror att det rör sig om en anställd på det berörda företaget och det är oklart om gärningspersonen har gripits eller inte.

- Det kan vara en misstänkt som är gripen, sade polischef Eric Buske på en presskonferens ett par timmar efter skjutningen.

En person avled på platsen och fyra personer vårdas på sjukhus med kritiska skador.

- Polisen hittade flera skadade, och de har undersökt området, kontrollerat byggnader och letat efter fler offer, säger Jason James, polisens presstalesperson i Bryan, enligt AFP.

Skjutningen inträffade bara några timmar efter det att USA:s president Joe Biden kallat det utbredda vapenvåldet i landet för en epidemi och lagt fram flera förslag på hur krisen ska stävjas.

9. huhtikuuta 2021 4:11:34 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.