TT Nyhetsbyrån

Ola Serneke lämnar: Jag har brustit

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 24/02/2021 08:02:16 TT Nyhetsbyrån
Ola Serneke, vd för Serneke Group, lämnar posten som koncernchef för bolaget. © Felix GerlachOla Serneke, vd för Serneke Group, lämnar posten som koncernchef för bolaget.

Ola Serneke, vd för Serneke Group, lämnar posten som koncernchef för bolaget. Orsaken är Ola Sernekes aktivitet i diskussionsforum på nätet under pseudonym, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Jag har brustit i att vara en bra förebild", säger han själv i en kommentar.

En extern oberoende granskning av inläggen har genomförts.

"Även om granskningen visar att Ola inte begått några lagöverträdelser så har hans agerande påverkat förtroendet för bolaget och honom själv negativt. Med de utmaningar bolaget står inför medför förändringen att vi nu kan fortsätta fokusera på att utveckla ett starkare bolag, där lönsamhet och stabilitet är prioriterade områden", säger Jan C Johansson, styrelseordförande i Serneke Group, enligt pressmeddelandet.

Påverkat negativt

Ola Serneke själv säger att han tror att denna lösningen är den rätta vägen framåt:

"Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt. Jag har i det här avseendet inte levt upp till den värdegrund som är så viktig för bolaget, och jag har brustit i att vara en bra förebild. Med denna förändring kommer jag att ha ett mer fokuserat uppdrag där jag kan använda mina styrkor för att fortsätta skapa värde för både samhället, bolaget och aktieägare".

Michael Berglin, vice VD i Serneke Group, blir tillförordnad VD och koncernchef.

Hyllade egna företaget anonymt

Ola serneke hyllade sitt eget bolag anonymt på forum för aktiesparare, något han senare erkänt. I över två hundra inlägg under pseudonym attackerade han kritiker och övertygade sparare att investera i byggbolaget.

Personer i ledande befattning i börsnoterade bolag har regler att hålla sig till. Man får bland annat inte läcka exklusiv information, utan måste kommuniceras samtidigt till hela marknaden.

Ola Serneke lämnar bolaget med omedelbar verkan.

24. helmikuuta 2021 10:02:16 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.