TT Nyhetsbyrån

Polisen: Woods hade tur som överlevde

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 24/02/2021 07:28:17 TT Nyhetsbyrån
Golfaren Tiger Woods fick klippas ut ur bilvraket efter olyckan. © Marcio Jose Sanchez/AP/TTGolfaren Tiger Woods fick klippas ut ur bilvraket efter olyckan.

Golflegendaren Tiger Woods var med om en allvarlig trafikolycka på en olycksdrabbad del av en väg nära Los Angeles i Kalifornien. Han ska ha krossat vristen och även brutit det andra benet. Enligt polisen hade han tur som överlevde.

- Lyckligtvis var (bil-)interiören mer eller mindre intakt, vilket gav honom en dämpning som räddade livet. Annats hade det blivit en dödlig olycka, säger sheriff Alex Villanueva vid en presskonferens.

Woods färdades ensam i bilen och körde av okänd anledning in mitträcket innan bilen voltade, kraschade in i ett träd för att till slut totalkvaddad hamna vid sidan av vägen, tidigt på tisdagsmorgonen lokal tid (svensk tisdagskväll).

Olycksdrabbad sträcka

Enligt polisen finns det inget som tyder på att Woods skulle ha varit påverkad av något, rapporterar LA Times. Woods körde i hög fart innan han förlorade kontrollen på fordonet, körde över på andra sidan vägen och ut över en brant. Bilen rullat flera varv innan den stannade på sidan.

Polismannen Carlos Gonzalez som var först på plats säger att de fick hjälpa Woods ur bilen, men att han var vaken och talbar. Han noterade även att golfaren hade haft bilbälte på sig.

- Herr Woods är lyckligt lottad som överlevde det här, eftersom det är en mycket olycksdrabbat vägsträcka. Vi har sett ett stort antal olyckor vid den här delen av vägen, säger Gonzalez.

Inte första olyckan

Woods skador ska inte vara livshotande och han fördes med ambulans till sjukhus där han opereras för flera skador på benen, säger hans agent Mark Steinberg, enligt ESPN. Han ska ha krossat vristen och fått en fraktur på andra benet.

Det är inte första gången som Woods är inblandad i en bilolycka. I november 2009 uppdagades flera otrohetsaffärer efter det att Woods kraschat sin bil i närheten av hans och dåvarande hustrun Elin Nordengrens hem. Olyckan och skandalen som följde höll honom borta från golfen i flera månader.

Så sent som i december i fjol genomgick Woods en ryggoperation - hans femte i ordningen - för att försöka bli kvitt de ryggsmärtor som plågat den 15-faldige majorvinnaren i flera år.

24. helmikuuta 2021 9:28:17 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.