TT Nyhetsbyrån

Polisen: Woods hade tur som överlevde

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 24/02/2021 04:20:14 TT Nyhetsbyrån
Golfaren Tiger Woods fick klippas ut ur bilvraket efter olyckan. © Marcio Jose Sanchez/AP/TTGolfaren Tiger Woods fick klippas ut ur bilvraket efter olyckan.

Golflegendaren Tiger Woods var med om en allvarlig trafikolycka på en olycksdrabbad del av en väg nära Los Angeles i Kalifornien. Han uppges ha skadat båda benen, och hade enligt polisen tur som överlevde.

- Lyckligtvis var (bil-)interiören mer eller mindre intakt, vilket gav honom en dämpning som räddade livet. Annats hade det blivit en dödlig olycka, säger sheriff Alex Villanueva vid en presskonferens.

Woods färdades ensam i bilen och körde av okänd anledning in mitträcket innan bilen voltade, kraschade in i ett träd för att till slut totalkvaddad hamna vid sidan av vägen, tidigt på tisdagsmorgonen lokal tid (svensk tisdagskväll).

Olycksdrabbad sträcka

Enligt polisen verkade det inte som att han varit påverkad av något, rapporterar LA Times. Däremot uppges han ha kört fortare än vad man normalt gör på den aktuella sträckan.

Polismannen Carlos Gonzalez som var först på plats säger att Woods hade varit vaken och talbar men inte kunnat stå upp själv. Han noterade även att golfaren hade haft bilbälte på sig.

- Herr Woods är lyckligt lottad som överlevde det här, eftersom det är en mycket olycksdrabbat vägsträcka. Vi har sett ett stort antal olyckor vid den här delen av vägen, säger Gonzalez.

Inte första olyckan

Woods fick inga livshotande skador och fördes med ambulans till sjukhus där han opereras för flera skador på benen, säger hans agent Mark Steinberg enligt ESPN.

Det är inte första gången som Woods är inblandad i en bilolycka. I november 2009 uppdagades flera otrohetsaffärer efter det att Woods kraschat sin bil i närheten av hans och dåvarande hustrun Elin Nordengrens hem. Olyckan och skandalen som följde höll honom borta från golfen i flera månader.

Så sent som i december i fjol genomgick Woods en ryggoperation - hans femte i ordningen - för att försöka bli kvitt de ryggsmärtor som plågat den 15-faldige majorvinnaren i flera år.

24. helmikuuta 2021 6:20:14 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.