TT Nyhetsbyrån

Sörenstam och Parnevik tänker på Tiger

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 23/02/2021 23:31:03 TT Nyhetsbyrån
Tiger Woods och Annika Sörenstam 2001. Arkivbild. © MARK J TERRILL/AP/TTTiger Woods och Annika Sörenstam 2001. Arkivbild.

Sveriges största golfstjärnor tänker på Tiger Woods och hans familj efter att amerikanen varit involverad i en allvarlig bilolycka och opererats för skador som inte ska vara livshotande.

Det är klart att man är orolig och chockad. Jag hoppas givetvis på det absolut bästa för Tigers skull, men jag tänker också på hans barn, säger Jesper Parnevik till Expressen.

Nyheten om att den amerikanske golflegendaren Tiger Woods, 45, varit involverad i en allvarlig singelolycka med sin bil i kustområdet Racho Palos Verdes söder om Los Angeles, och förts till sjukhus för operation, dominerade världens medier under tisdagskvällen svensk tid.

De svenska golfstjärnorna Annika Sörenstam och Jesper Parnevik känner båda Tiger Woods efter sina proffsår i USA. Parneviks tidigare barnflicka Elin Nordegren var tidigare gift med Woods och de har två barn tillsammans.

"Först och främst pappa"

- Det är klart att man är orolig och chockad. Jag hoppas givetvis på det absolut bästa för Tigers skull, men jag tänker också på hans barn. När man är så stor som Tiger glömmer många att han först och främst är pappa, säger Jesper Parnevik till Expressen.

Den 15-faldige majorvinnaren Woods skador ska inte vara livshotande, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Klipptes loss

- Tankarna är givetvis med Tiger och hans familj i det här läget. Det ser ju ut att vara en ordentlig krasch och vad jag kunnat läsa så behövdes han klippas loss och opereras för benbrott. Golf är ju givetvis sekundärt nu och det känns svårt att säga något mer i det här läget än att vi håller all tummar för att det går "så bra" som det kan gå i en sådan här situation, säger Henrik Stenson, även han svensk golfstjärna, till Expressen.

Aftonbladet har talat med Annika Sörenstam vars tankar är hos Woods.

- Jag tänker på honom. Vi tänker och ber för honom och hans familj, säger hon till tidningen.

24. helmikuuta 2021 1:31:03 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.