TT Nyhetsbyrån

Matchvinnaren Wanne: "En perfekt premiär"

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 14/01/2021 23:13:15 TT Nyhetsbyrån
Hampus Wanne gjorde elva mål mot Nordmakedonien. © Jonas Ekströmer/TTHampus Wanne gjorde elva mål mot Nordmakedonien.

Hampus Wanne har längtat länge - och gjorde ingen besviken i VM-premiären.

Det gällde för övrigt hela det svenska laget.

En perfekt premiär, säger matchvinnaren.

Bakom handbollslandslagets segersiffror 32-20 mot Nordmakedonien dolde sig en alldeles strålande insats från Hampus Wanne. Han började bra direkt, satte sina första fyra avslut och strax före slutsignalen lekte han in sitt elfte mål för kvällen i Kairo.

Både Sverige och Wanne fick därmed en smakstart på VM.

- Vi visade att vi hade rätt spelplan och följde den. Jag tycker att vi gjorde det bra, säger Wanne.

"Legat och skavt"

Efter att ha missat hemma-EM förra året på grund av skada - och nu laddat inför VM i karantän och med träning hemma i köket när flickvännen var coronasmittad - var det inget fel på spelglädjen hos 27-åringen.

- Jag har längtat väldigt mycket. Det har legat och skavt egentligen sedan förra året, när jag missade chansen att spela ett hemmamästerskap. Det var fruktansvärt, säger Wanne.

Han har imponerat i Flensburg, serieledaren i Bundesliga, men såg ändå oförskämt vass ut med tanke på den minst sagt stökiga VM-förberedelserna.

- Jag har varit ute i Flensburg i åtta år, jag vet vad jag kan förvänta mig av mig själv och hur jag får kroppen och framför allt huvudet i matchtänk. Men kroppen var ju inte riktigt där, säger Wanne, som alltså tror sig ha mer att ge framöver i VM.

- Jag känner det i upphopp och sånt och bara lite allmänt med flåset. Jag blev tidigare trött, i andra halvlek blev det inte lika mycket löp i slutet.

"Inga divor"

Wanne gjorde själv sitt första mästerskap i silver-EM 2018 och är en som bidrar med lite rutin till Blågult. Men det fanns sju mästerskapsdebutanter på planen, dessutom en färsk förbundskapten i Glenn Solberg.

- Vi har inga divor. Det känns som lite svensk filosofi, att man är ett lag. Det har vi sagt från början, det är väldigt tydligt vad som gäller här. Vi skulle stå med nästan tre spelare på Stoilov och då gör vi det hela matchen. Den information som går ut nu går in också, säger Wanne.

Sverige möter närmast Chile på lördag.

15. tammikuuta 2021 1:13:15 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.