Hockeysverige

Spräckte målnollan - efter 30 matcher: "Fan vad konstigt det kändes"

Logotyp för Hockeysverige Hockeysverige 14/01/2021 22:07:56 Robin Olausson
Jesper Kokkonen fick äntligen göra mål i SHL. © Foto: Carl Sandin/BildbyrånJesper Kokkonen fick äntligen göra mål i SHL.

Han hade gått mållös från alla sina 29 första matcher. 

Men i kväll spräckte Jesper Kokkonen äntligen den där målnollan.

- Man hade nästan glömt bort hur det kändes att göra mål, säger HV-forwarden till hockeysverige.se. 

HV71 har haft det väldigt tungt den senaste tiden men i kvällens match mot Färjestad fick Jönköpingslaget jubla igen då de vann med 4-2 i Husqvarna Garden. 

En av målskyttarna var forwarden Jesper Kokkonen som därmed satte sitt första SHL-mål - i sin 30:e SHL-match.  

- Det var väldigt skönt att få sätta dit den, säger 27-åringen till hockeysverige.se efter matchen. 

Kokkonen snappade upp en puck precis på offensiv blålinje, rundade en Färjestadsback och skickade sedan in pucken mellan benen på Arvid Holm i FBK-kassen. 

Efteråt var det en märklig känsla för svensken med finländskt påbrå. 

- Varenda dag på träning har man kört det lilla extra i hopp om att sätta dit den. Det var väl mest en lättnad. Jag sade det till (Fredrik) Forsberg i båset att "fan vad konstigt det kändes att göra mål". Man hade nästan glömt bort hur det kändes, skrattar han. 

Det var ju ganska snyggt också. - Ja, jag hade väl tänkt att först målet skulle vara någon styrning som man gjorde första målet på men det var kul att man fick göra det på det sättet. 

"HAR VARIT FRUSTRERANDE"

Jesper Kokkonen värvades till HV71 från BIK Karlskoga inför årets säsong efter att ha skjutit 24 mål i Hockeyallsvenskan. 

I SHL har han dock ännu inte fått det att lossna och forwarden berättar nu om den svåra tiden, 

- Det har varit frustrerande och har känts som att ingenting går in liksom. Det är väl lätt hänt att det låser sig lite, speciellt när man har ganska klara lägen som jag ändå har haft. 

Det var ett efterlängtat måljubel för Jesper Kokkonen (höger).

Det var ett efterlängtat måljubel för Jesper Kokkonen (höger).
© Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Det var ett efterlängtat måljubel för Jesper Kokkonen (höger). Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

För HV71 var det en riktigt skön seger och bottengänget spelade också riktigt bra - speciellt i den andra perioden då HV pressade på i offensiven, vann skotten med 17-7 och sköt tre mål. 

- Andra perioden är väldigt bra. Vi sköljer ju över dem fullständigt, säger Kokkonen.

Är det bland det bästa ni har spelat den här säsongen? - Ja det tror jag. Vi fattar nog inte själva hur bra vi är när vi spelar så enkelt som vi gör. I anfallszon så blir vi knappt ens av med pucken utan jobbar tillbaka den hela tiden och får till mycket avslut. Det var mycket bra. 

HYLLNINGEN TILL PUBLIKEN: "UNDERBART"

I kvällens match mot Färjestad var det också publik i Husqvarna Garden för första gången på väldigt länge. Det var bara åtta personer på plats från supporterklubben North Bank Supporters men enligt Kokkonen fick laget en extra kick av stödet. 

- Helt underbart. Vi hörde dem nästan hela matchen, man har nästan blivit van vid att det är knäpptyst och att man bara hör spelarna och tränarna i båset. Det var väldigt kul att kunna ha dem här. Det räckte med åtta personer för att hjälpa oss. 

4-2-vinsten mot Färjestad var HV71:s första trepoängare på över en månad. Senaste viktorian efter ordinarie tid kom borta mot IK Oskarshamn den 5 december och därefter har laget gått tio matcher utan att ta tre poäng. 

Nu lyckades de äntligen och spelet ser betydligt bättre ut. Den stora frågan är då: Är det nu det vänder för bottenlaget? 

- Det hoppas man väl. Det gäller att vi krigar på under träningen i morgon och spelar på samma sätt på lördag, avslutar Jesper Kokkonen

TV: Veckans SHL-lag #13

15. tammikuuta 2021 0:07:56 Categories: Hockeysverige

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.