Fotbolldirekt

Tunga beskedet för Norrköping - cupen i fara för Nyman

Logotyp för Fotbolldirekt Fotbolldirekt 14/01/2021 19:33:44 Mats Jonsson
© Tillhandahålls av Fotbolldirekt

När svenska cupen drar igång i februari räknar inte IFK Norrköpings nye tränare Rikard Norling med att skyttekungen Christoffer Nyman inte kan medverka.

- Vi får se hur det fortskrider men han är inte med i februari. Det tror jag inte, säger Norling till Norrköpings tidningar.

Anledningen till att den nye "Peking-tränaren" utesluter Nyman är att anfallaren precis har genomgått en knäoperation.

- Vi har varit inne och tittat. Mer än säkerhetsåtgärd. Vi känner att det är bäst att få det gjort så han förhoppningsvis blir helt besvärsfri. Han hade lite trubbel på hösten. Jag hoppas att han känner så besvärsfri som en fotbollsspelare kan göra på elitnivå, säger Rikard Norling till Norrköpings tidningar.

Nyman som gjorde sin bästa säsong i karriären 2020 med 18 fullträffar på 28 matcher och en klar seger i allsvenkans skytteliga missar av allt att döma lagets cupmatcher mot Sundsvall och Sandvikens IF. Även matchen mot IFK Göteborg 7 mars kan vara i fara.

Läget ser däremot ljusare ut för islänningen Isak Bergman Jóhannesson som slog igenom med dunder och brak i allsvenskan 2020. Han har inte medverkat på lagets träningspass den senaste tiden men där skickar Norling lugnande bulletiner.

- Lite känning i foten, men det är ingen fara. Vi har kollat upp det, säger Norling.

14. tammikuuta 2021 21:33:44 Categories: Fotbolldirekt

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.