Fotbolldirekt

Djurgården överens med Gais - lämnar direkt

Logotyp för Fotbolldirekt Fotbolldirekt 14/01/2021 20:58:06 Mats Jonsson
© Tillhandahålls av Fotbolldirekt

Det blev bara två allsvenska matcher hos Djurgården för mittfältaren Johan Andersson som anslöt från Sirius inför 2018 års säsong. Nu är det klart att han lämnar Stockholm och flyttar till Göteborg, där han fortsätter karriären i superettan och Gais.

- Där blev det väl inte riktigt som jag hoppats på eftersom jag hade svårt att ta en ordinarie plats, men det var ändå en väldigt lärorik tid, säger Andersson om sin tid i Djurgården.

Efter att snabbt ha etablerat sig i Sirius valde Djurgården 2018 att värva den snabbe högerspringaren som i vår fyller 28 år.

Men fler än några framträdanden i svenska cupen och en match från start och ett inhopp blev det inför Johan Andersson som 2019 lånades ut till Karlstad och den senaste säsongen var han på lån till Gif Sundsvall, där han gjorde 26 matcher.

Nu är det alltså klart att han lämnar Djurgården och Stockholm och flyttar till Göteborg för att de kommande två säsongerna representera superetta-laget Gais.

I en intervju på gais.se antyder han att han inte känt något större förtroende hos Djurgårdens tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf och att han inte fått chansen riktigt att visa vad han går för hos Djurgården.

- Jag vill till ett lag där jag känner förtroende från tränaren och där jag är en del av laget och får chansen att vara med och bidra. Jag vill spela mycket matcher och det hoppas jag såklart att få göra,

Johan Andersson har spelat både högerback och högermittfältare. Vad ser han sig själv som?

- Jag har spelat ungefär 50/50 högerback och högerytter och trivs bra i båda positionerna. Men eftersom jag gillar att delta i offensiven och använda min snabbhet för att komma runt och skapa chanser så är jag i alla fall inte en back av det gamla snittet.

14. tammikuuta 2021 22:58:06 Categories: Fotbolldirekt

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.