TT Nyhetsbyrån

Polis utreder klinik för misstänkt coronabluff

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 14/01/2021 20:01:55 TT Nyhetsbyrån
Polisen utreder den läkarklinik i Göteborg som misstänks ha utfärdat falska coronaintyg. Personen på bilden har inget samband med kliniken. Arkivbild. © Fredrik Sandberg/TTPolisen utreder den läkarklinik i Göteborg som misstänks ha utfärdat falska coronaintyg. Personen på bilden har inget samband med kliniken. Arkivbild.

Även polisen utreder den privata läkarklinik i Göteborg som misstänks ha utfärdat falska coronaintyg.

Sedan tidigare har Inspektionen för vård och omsorg inlett en granskning av kliniken.

- Vi har flera utredare som jobbar med det och det är en åklagare som leder förundersökningen och det är prioriterat, säger Tobias Bergkvist, chef för polisens regionala utredningsenhet, till Göteborgs-Posten.

Kliniken har erbjudit olika sorters coronatester, bland annat PCR-tester för de intyg som krävs för inresa i andra länder.

I reseintyg som skickats till kunderna har det stått att proverna analyserats av Unilabs. Men det stämmer inte, enligt Unilabs.

Läkarkliniken har även uppgivit att prover analyserats på Sahlgrenska universitetssjukhuset och på ett annat privat laboratorium. Men de aktörerna tar också avstånd från klinikens uppgifter.

Den ansvarige läkaren på kliniken vidhåller genom ett ombud att samtliga prover som tagits har analyserats av de nämnda företagen, skriver Göteborgs-Posten.

14. tammikuuta 2021 22:01:55 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.