TT Nyhetsbyrån

Trumpkampanjen sparkar kritiserad advokat

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 23/11/2020 02:43:30 TT Nyhetsbyrån
Sidney Powell, här bredvid Rudy Giuliani, efter den omdebatterade presskonferensen i torsdags. © Jacquelyn MartinSidney Powell, här bredvid Rudy Giuliani, efter den omdebatterade presskonferensen i torsdags.

President Donald Trumps kampanjstab meddelar att man inte längre samarbetar med advokaten Sidney Powell, sedan hon kommit med grundlösa konspirationsteorier om valet i USA.

Sidney Powell ifrågasatte valresultatet vid en presskonferens i veckan, där hon luftade idéer om att Kuba, Venezuela och andra "kommunist"-länder kunde ha koppling till en påstådd hackning av valet som tog miljontals röster från Trump.

- Vi kommer inte att låta oss skrämmas. Nu är det dags att röja upp. President Trump vann en jordskredsseger, och det ska vi bevisa. Sedan ska vi ta tillbaka USA åt alla de människor som lagt sin röst på frihet, sade hon harmset.

Kanske blev de konspirationsteorierna, som av motståndarsidan beskrevs som löjeväckande, för mycket även för Trumpkampanjen, som på söndagen meddelade att hon inte är en del av Trumps juridiska grupp.

"Sidney Powell jobbar som advokat på egen hand", säger Trumps personlige advokat Rudy Giuliani och juridiska rådgivare Jenna Ellis i ett gemensamt uttalande, och fortsätter:

"Hon är heller inte en advokat för presidenten som person".

Chris Christie, republikansk tidigare guvernör för New Jersey, sade i en tv-intervju med ABC att Trumps jurister blivit en nationell förlägenhet.

23. marraskuuta 2020 4:43:30 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.