Fotbolldirekt

Kallar Christiansen för "ett as" - "Ibland går man över gränsen"

Logotyp för Fotbolldirekt Fotbolldirekt 22/11/2020 21:38:06 Redaktionen
© Tillhandahålls av Fotbolldirekt

STOCKHOLM/TELE 2 ARENA. Anders Christiansen visade inga tecken på att han legat sjuk i corona. Drömmålet mot Bajen blev en reaktion på ilskan han känt under matchen. MFF-stjärnan svarade även på Henrik Rydströms intervju med FD där han kallar "AC" för "ett as" - i positiv bemärkelse. 

- Jag gör allt för att vinna och ibland går man över gränsen, säger han. 

Halva Malmö FF-truppen hade konstaterats positiv för corona och frågan var vilket lag Jon Dahl Tomasson skulle kunna skrapa ihop till mötet mot Hammarby - och inte minst, i vilket skick skulle spelarna vara?

Svaret skulle bli ett väldigt bra lag som inte visade någon större trötthet eller omotivation efter att guldet redan säkrats. 

Lagkaptenen Anders "AC" Christiansen testades positivt efter guldmatchen, men var inte särskilt hårt drabbad. 

Hur däckad har du varit?

- Inte så mycket faktiskt. Normalt är man sliten efter en match.

Du hade konstaterat smitta?

- Ja, på måndagen. Jag var hemma i sju-åtta dagar. Det är begränsat vad man kan göra men det är inte så att jag låg hemma i sängen och mådde dåligt. Jag mådde ganska bra från onsdagen men var kanske lite tröttare, utan energi. Min flickvän sa åt mig att ta det lite lugnt. 

Jävlar vad arg du var i dag?

- Tycker du det? Det var väl som vanligt, säger han och skrattar. 

- Jag kanske la lite väl mycket energi på domaren i dag. Han kunde gott ha gett mig ett gult kort.

Vad säger du om situationen med Aimar Sher?

- Jag såg inte så mycket. Jag hade redan gult kort och försökte hålla mig lite anonym. Det är svårt, men det är klart att jag tror att Sören också var lite trött på att de sparkade på en utan åtgärd från domaren, inget gult kort. 

- Det är det jag menar med balansen ibland. Det är konstigt att man kan få gult på det ena och inte på det andra. Jag gillar Sörens reaktion, det är tråkigt att han får gult, men han visar det som är vår styrka att vi står upp för varandra oavsett vad. 

- Jag sparkade bollen några meter framåt och fick gult medan jag själv blev nedsparkad tio gånger och det blir noll kort, men sån är fotbollen. 

Christiansen instämmer i att han var extra arg innan halvtidspausen, när han satte sitt drömmål för 2-1. 

- Den perioden var jag väldigt arg och la mycket energi på domaren. Det är inte hans fel att vi gör det dåligt och det måste jag bli bättre på. Men den perioden var jag lite extra arg, så det var skönt att få ut energin i den sparken.

I en intervju med oss kallade Sirius tränare Henrik Rydström dig för "ett as" i positiv bemärkelse. Han var nog det själv det när han själv spelade. Kan du förstå vad han menar med det?

- Det är lite svårt att kommentera när man inte sett det. I Skandinavien ser man på fotboll lite som en hobby, vi spelar för att det är kul, och ska man jämföra med problem i världen så är det fortfarande ett spel. 

- Men det betyder mycket. Har man spelat utomlands vet man att det är tufft och man är inte kompisar utan där för att skapa sig en så bra karriär som möjligt. Ibland måste man ha den tändningen. Jag går på planen för att vinna varje match, oavsett den här eller om det är en träningsmatch. Jag gör allt för att vinna och ibland går man över gränsen.

Se klippet med Rydström nedan

PATRICK EKWALL - LENNART SANDAHL

22. marraskuuta 2020 23:38:06 Categories: Fotbolldirekt

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.