TT Nyhetsbyrån

Köpenhamns borgmästare kvar trots anklagelser

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 18/10/2020 23:44:50 TT Nyhetsbyrån
Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen. Arkivbild. © Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TTKöpenhamns överborgmästare Frank Jensen. Arkivbild.

Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen (S) får stöd för att fortsätta på posten trots anklagelser om kränkningar och trakasserier.

Beslutet kom efter ett fyra timmar långt krismöte på söndagen. Han kallade själv till mötet efter uppgifter som publicerats av tidningen Jyllands-Posten i fredags. Han anklagas där av två kvinnor för att ha kränkt dem med oönskade beröringar.

Jensen, som också är vice ordförande i Socialdemokraterna, svarade på anklagelserna på sociala medier: "Det är en händelse och detaljer som jag minns annorlunda. Men faktum kvarstår att några kvinnor har upplevt att jag har gått över gränsen. Och då vilar ansvaret helt och hållet på mig", skrev han.

Efter krismötet sade Jensen att han nu gärna vill vara en del av lösningen när det gäller att bekämpa sexuella trakasserier, efter att "ha varit en del av problemet".

I början av oktober lämnade Radikale Venstres partiledare Morten Østergaard sin post efter att ha anklagats för sexuella trakasserier.

19. lokakuuta 2020 2:44:50 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.