Fotbolldirekt

"Jag är 36 - allt det här snacket studsar bara tillbaks"

Logotyp för Fotbolldirekt Fotbolldirekt 18/10/2020 21:32:04 Redaktionen
© Tillhandahålls av Fotbolldirekt

FRIENDS ARENA/STOCKHOLM. Hårt kritiserad - ändå har han startat, match efter match. Mot IFK Göteborg fick Henok Goitom betalt, med ett drömmål till 2-0. Nu berättar AIk-kaptenen om hur han tar kritiken:

- Jag är 36, och för mig, det här utanför... det spelar inte så stor roll. Det viktigaste är, vad är mitt uppdrag? Mitt uppdrag är att vara AIK-spelare. Allt det här snacket utanför, det studsar bara tillbaks. Det känns nästan som att folk runtomkring mig har lite mer stress än vad jag har, säger Goitom. 

Han har startat match efter match, trots det tajta spelschemat. Och bitvis blivit hårt kritiserad. Henok Goitom har tagit ansvaret i ett skadedrabbat AIK-anfall, och mot IFK Göteborg fick han betalt.

Goitom har gjort många mål under sina år i AIK, men få av den här typen: Ett distansskott av högsta klass, stenhårt utan chans för Giannis Anestis i Blåvittmålet.

- Det enda målet som kommer upp i mitt huvud... även om jag inte vet om det var utanför straffområdet... det är mot Hammarby 2018. Förutom det vet jag inte, säger Goitom efter matchen. 

Är det en självförtroendegrej, att man tar det skottet därifrån? - Jag kände bara att det var det enda alternativet. I det här läget skulle jag inte säga att det är en självförtroendegrej, för det var enda alternativet att skjuta. När det finns flera alternativ, då kanske du hade passat om du haft dåligt självförtroende, säger Goitom.

Bartosz var extra glad för din skull, eftersom du fått slita så hårt under den här säsongen. Och att du kanske inte varit hundra fysiskt. Har det varit lite för mycket, med tanke på hur kroppen har mått?- Det är ett tajt matchschema som vi började med i juni. Vi har skadade spelare på min position vilket gör att jag behöver ta ett beslut: Antingen tänker jag på mig själv, att jag behöver vila två matcher. Eller så har jag ett ansvar att ta med klubbmärket jag har på tröjan. Och det kommer nog kanske inte se så bra ut. Men jag är 36, och för mig, det här utanför... det spelar inte så stor roll. Det viktigaste är, vad är mitt uppdrag? Mitt uppdrag är att vara AIK-spelare. Allt det här snacket utanför, det studsar bara tillbaks. Det känns nästan som att folk runtomkring mig har lite mer stress än vad jag har. 

- Jag har alltid känt av, att så fort det blir lite glesare (schemat), så fort man kommer tillbaks till där man varit tidigare, då vet jag att jag kan springa på allt. Och det har jag känt de senaste matcherna. När jag känner att det kommer ett läge, då kan man springa på de ytorna man vill. Man blir inte så baktung. Det är inga konstigheter. Ska du spela varje match som 36-åring, åtta matcher på 14 dagar eller vad det är.. Det kommer behöva ta två-tre veckor efter det, att komma tillbaks. Nu känns det bra, även om jag inte gjort mål i dag så hade det ändå känts bra i kroppen.

Att kritiken trots allt också kommit från AIK-supportrar bekommer honom inte:

- I slutändan, dina nära och kära är de viktigaste i livet. Allt annat... om du vill vara nära mig, inga problem. Vill du inte det, då är det är du som tagit det beslutet, inte jag. Man ska alltid bara lita på dem som vill en väl. Cirkeln är väldigt liten, de man kan lita på. 

PATRICK EKWALL - ANTON ZETTERMAN

Lühr och Ekwall om allsvenska spelarna mest störst landslagspotential:

19. lokakuuta 2020 0:32:04 Categories: Fotbolldirekt

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.