TT Nyhetsbyrån

Häller frityrolja i kurvor för att sladda

Logotyp för TT NyhetsbyrånTT Nyhetsbyrån 18/10/2020 19:53:45 TT Nyhetsbyrån
En cyklist körde omkull och slog i huvudet och fick föras till sjukhus. Arkivbild. © Johan Nilsson/TTEn cyklist körde omkull och slog i huvudet och fick föras till sjukhus. Arkivbild.

Polisen på Gotland har gått ut med en varning till allmänheten om olja som ligger på vägbanan, rapporterar helagotland.se .

- Vi misstänker att motorburen ungdom aktivt häller ut frityrolja i kurvor och backar för att kunna sladda, vilket medför stor halka, säger Thomas Rasch, stationsbefäl vid polisen, som själv ringde upp redaktionen för att sprida uppgifterna.

Hittills har polisen fått larm från Langs väg och Snäckbacken. På Langs väg körde en cyklist omkull vid 12-tiden på söndagen och slog i huvudet. Personen fördes till sjukhus med misstänkt hjärnskakning. Polisen hittade då dunkar vid sidan om vägen.

Enligt polisen kan vägbanan uppfattas som våt men i själva verket är det olja och väldigt halt.

Polisen har upprättat flera anmälningar, både om miljöbrott, framkallande av fara för annan och eventuellt vållande till kroppsskada.

- Det här är verkligen allvarligt, det är farliga saker, särskilt om det kommer tvåhjuliga trafikanter, säger Thomas Rasch till Helagotland.

18. lokakuuta 2020 22:53:45 Categories: TT Nyhetsbyrån

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.