Sport Content

Uhkakuva: Rallin maailmanmestaruus on vaarassa jäädä jakamatta - kisojen peruuntumisiin ei ole enää varaa

Sport Content - logo Sport Content 17/05/2020 08:11:58 Sport Content
© Toimittanut Sport Content

Rallin MM-sarjasta ehdittiin ajaa Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon kisat, kunnes koronaviruspandemia pisti kauden tauolle. Jatko-ohjelmasta ei tässä tilanteessa ole tietenkään täyttä varmuutta, mutta salettia on se, että kolme osakilpailua ei riitä kruunaamaan uutta maailmanmestaria.

Rallin MM-sarjan säännöissä ei ole varsinaista minimäärää sille, kuinka monta osakilpailua tarvitaan, jotta mestari voidaan julistaa.

WRC ja kansainvälisen autoliitto FIA:n rallipomo Yves Matton on haarukoineet tilannetta koronaviruskriisin kurimuksessa ja päätyneet epävirallisessa vähimmäismäärässä seitsemään osakilpailuun.

- Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että emme voi palkita mestaria kolmen rallin jälkeen. On tietty prosentuaalinen osuus kilpailuista, joiden jälkeen tittelit voidaan myöntää. Minulla ei ole sitä numeroa, mutta se on kohtuullinen määrä kisoja. Jos meillä on mahdollisuus 50 prosenttiin alkuperäisen kalenterin määrästä, niin se on silloin seitsemän kisaa ja se alkaa olla kohtuullinen määrä kilpailuja, Matton ynnäilee DirtFish-sivustolle.

- Mutta en tiedä, minkä määrän kilpailuja voimme ajaa tällä kaudella. On tärkeää, että päätöksiä ei tehdä liian nopeasti, Matton jatkaa.

MM-sarjasta ovat varmuudella peruuntuneet Portugalin ja Kenian rallit. Kalenterissa keväälle sijoitetut Argentiina ja Sardinia pyritään siirtämään myöhempään ajankohtaan. Seuraavaksi sarjassa vuoroaan odottaa Suomi (6.-9. elokuuta) ja sen jälkeen Uusi-Seelanti, Turkki, Saksa, Iso-Britannia, Wales, sekä Japani.

Tommi Mäkisen kipparoiman Toyota-tallin Sebastien Ogier johtaa sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen pistein 62. Tallikavereista Elfyn Evans on toisena ja Kalle Rovanperä neljäntenä. Evansilla on plakkarissaan 54 ja Rovanperällä 40 pistettä. Rovanperä hiillostaa sarjassa kolmantena olevaa Hyundain Thierry Neuvillea vain kahden pisteen päässä.

Toyotalla on piikkipaikka myös valmistajien MM-sarjassa. Toyota johtaa Hyundaita pistein 110-89.

17. toukokuuta 2020 11:11:58 Categories: Ilta Sanoma Sport Content Terveys

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.41819 - Firebird 3.0 WI-V6.3.6.33265

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.