Ilta Sanoma

Juuri nyt

Julkaistu:

HSL siirtyi tänään kesäaikataulujen lisäksi aikaan, jolloin lähijunissa ei enää myydä lippuja.
IS matkusti lentokenttäjunana tunnetulla Kehäradan I-junalla, pysähdellen eri asemilla ja vaihdellen junia.
  • Voit katsoa matkustajien mietteitä artikkelin pääkuvana olevalta videolta.
Useammassa junassa ei junan sisällä oleva matkakortinlukija toiminut. Käpylän asemalla Helsingin suuntaan matkannut Mervi Suhonen hyppäsi pois junasta, ja riensi asemalaiturilla päivystävän HSL:n palvelupartion luokse.

Suhonen joutui ostamaan heiltä kertalipun, sillä Oulunkylän asemalla ei ollut lippuautomaattia, eikä junassa olleella lukulaitteella saanut matkakorttia leimattua laitteen ollessa rikki.

- Jos tässä laiturilla ei olisi ollut tätä palvelupartiota, olisin joutunut harhailemaan pitkin Käpylän asemaa etsimässä paikkaa, mistä saan kertalipun ostettua, ja olisin sitten myöhästynyt jo maksamastani jumpasta, Suhonen huokaisee.

Käpylän asemalla ei ole lainkaan lippuautomaattia. HSL:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas kertoo Ilta-Sanomille, että HSL pyrkii siihen, että automaatit löytyvät kaikilta asemilta heinäkuun loppuun mennessä.

Siirtymävaiheessa asemilla päivystävät HSL:n palvelupartiot, jotka opastavat asiakkaita ja myyvät heille lippuja.

Käpylän asemalla partioi Natalia Lintonen ja Sara Nurminen. Heidän mukaansa Käpylän asemalla päivystää partio seuraavan kahden viikon ajan. Kesken haastattelun toiselta raiteelta huitoo matkustaja Lintosen huomion, ja kysyy, miksi partio ei ole jakautunut, toinen toiselle laiturille. Laiturien välissä menee kaksi junarataa ja teräsaita, laituria pääsee vaihtamaan ylikulkusillan kautta.

- Meillä on vain yksi lipunmyyntilaite, ja liikumme pareittain, Lintonen selventää. Hän kertoo, että he vaihtelevat päivystyslaituria tilanteen mukaan.

HSL:n Kotikangas kertoi Ilta-Sanomille, että siirtymäajan aikana lipuntarkastajat suhtautuvat asiakkaisiin ja etenkin lapsiasiakkaisiin ymmärtäen.

IS:n kohtaamat lipuntarkastajat eivät halunneet päivän tapahtumia medialle kommentoida.
Ilta Sanoma
19. kesäkuuta 2017 19:29:43 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Alpha 1.0.44.37810 - Firebird 3.0 WI-V6.3.4.32939

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.